Vágólapra másolva!
Ugyan a forduló nyitómérkőzését péntek délután, a kispesti Bozsik-stadionban játsszák, a két legnagyobb érdeklődéssel várt rangadóra szombaton - Újpesten és Akasztón - kerül sor. Előbbi helyszínen a listavezető MTK, utóbbin a Dunaferr vendégeként a Ferencváros lép pályára. Sopronban a Győr megyei rangadón, a reváns reményében mérkőzik.

A magyar labdarúgó-bajnokság nyitómérkőzésére péntek délután a Bozsik-stadionban kerül sor, ahol a Kispest-Honvéd együttese az egy hete Debrecenben hatot rúgó Zalaegerszeget fogadja. A fővárosi együttesnek égető szüksége van a pontokra, a kezdeti gyengébb játék után a legutóbbi, MTK elleni idegenbeli pontrablás már okot adhat a bizakodásra. A csapatban Udvarácz Milán bokaszalag-szakadás miatt nem védhet, helyette Tóth József őrzi majd a kaput. Sokkal nagyobb baj, hogy Détári Lajos vezetőedző négy eltiltott játékossal sem számolhat: Balint és Téger sárga, Sasu, valamint Torghelle piros lapok miatt nem állhat rendelkezésére. A vendég zalaiaknál egyedül Róth bajlódik kisebb sérüléssel, de Bozsik Péter csapata a "családi" stadionban is győzhet.

A várható kezdőcsapatok:
Kispest: Tóth J. - Babos Á., Lőrinc, Dulca, Batrinu - Dubecz, Füzi K., Hercegfalvi, Németh N. - Faragó, Borgulya
ZTE: Bardi - Kocsárdi, Urbán, Csóka, Szamosi - Nagy L., Balog, Molnár B., Egressy - Waltner, Kenesei

A hét vége egyik rangadóját Akasztón játsszák, ahol a Dunaferr a Ferencvárost fogadja. Az újvárosiak nincsenek jó passzban, utóbbi két összecsapásukat a Haladással szemben elveszették, ráadásul továbbra is azzal a hátránnyal kell megküzdeniük, hogy a stadion átépítése miatt idegenben vannak otthon. A hazaiaknál Egervári Sándor már számíthat az eltiltását letöltő Molnárra és Lengyelre, a beteg Zováth játéka azonban még kérdéses. A Ferencvárosnál a sérültek szépen javulnak, a hírek szerint Kapic, Pinte, Vukmir, Horváth Péter és Fülöp is felépült, s megkezdte az edzéseket. Kardos beteg, Gyepes pedig bokasérülése miatt a hétközi, olimpiai válogatott találkozót is kénytelen volt kihagyni.

A fővárosi derbin az Újpest a listavezető MTK-t fogadja, és bizony a hazai liláknak illene kiszolgálni a közönséget. A győri vereség és a Magyar Kupában, a másodosztályú Tatabánya ellen kiszenvedett továbbjutás ugyanis nem töltötte el őszinte örömmel a híveket, így az MTK elleni siker különös jelentőséggel is bírhat. Glázer Róbertnek nincsenek sérültjei, sőt ismét számolhat az eltiltását letöltő Erőssel. Az őszi nagy menetelés után csalódás az MTK tavaszi játéka, ezért Bognár György számára is létfontosságú a három pont begyűjtése. A fiatal tréner egy érkező és egy távozó szerbbel számolhat: Lambulics eltiltása lejárt, ellenben a nagy reményekkel szerződtetett Markovic már haza is tért Jugoszláviába. Mónos, Skoric és Czvitkovics sérült, Komlósi eltiltott.

Ugyan a szerdai edzésen kifordult Juhár Tamás bokája, a legnagyobb gondot nem ez jelenti. A védő szereplése ugyanis valószínűsíthető lesz a Videoton elleni bajnoki, ám a Vasasban nem léphet pályára a négy eltiltott, Hegedűs, Schindler, M'bemba és Tóth András, valamint a sérült Kerényi, Maróti, Zabos, Árki kvartett. A fehérvári együttesben Kiskapusi, Vasas és Hamar sérült, Komódi eltiltott, ám Várhidi mester már számolhat másik játékmesterével, Dvérivel.

Sopron megyei rangadóra készül, hiszen a nagy vetélytárs Győr látogat a hűség városába. Az idei bajnokságban eddig már kétszer mérkőztek meg egymással, s mindkét alkalommal a Sopron nyert: otthon 4-0-ra, Győrött 3-1-re. A remekül szereplő Szombathely a kiütéses hazai vereségből ébredező Debrecent fogadja, győzelmi esélyekkel.

A 28. forduló műsora:
Péntek:
Kispest - ZTE (m2) 17.45 óra

Szombat:
Dunaferr - FTC (m1) 16.30 óra
Sopron - Győr 16.30 óra
Videoton - Vasas 18 óra
Újpest - MTK 18 óra
Haladás - DVSC 19 óra

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei

Menetrend, eredmények

Csütörtökön eldőlt, hogy az MLSZ a három lehetséges helyszín - Hungária körút, Székesfehérvár, Győr - közül az ETO-stadiont választotta az idei MK-döntő helyszínéül. Május elsején a hagyományoknak megfelelően először a kiscsapatok országos fináléjára, a Szabad Föld-kupa döntőjére kerül sor, majd következik a főműsor, a Magyar Kupa-döntő, amelyen az Újpest és a Haladás lép pályára.

Pincési László

Ajánlat:

Lipcsei Péter Japánba szerződhet