Vágólapra másolva!
Két egykori remek Honvéd-futballista találkozik edzőként a Borsodi Liga 29. fordulójában, a Debrecen-Kispest mérkőzésen. Dajka László, a DVSC, és Détári Lajos, a Kispest trénere nincs könnyű helyzetben, hiszen együttesüket egyaránt a kiesés réme fenyegeti, s tavasszal mindkét csapat mindössze öt pontot gyűjtött. Debrecenben ezért meglehetősen feszült a hangulat, amin csak egy győzelem enyhíthet.

Hasonló a helyzet az MTK háza táján is, ahol a toronymagas őszi listavezető, ám tavaszi sereghajtó kék-fehérek a hat forduló óta veretlen Sopront fogadják. Az MTK-nak most már bizony edzője, Bognár György, de legfőképpen a hőn óhajtott bajnoki cím miatt nyernie kell, igaz, ez nem lesz könnyű a Simon Tiborral a kispadon idegenben is tüzes soproniakkal szemben.

Talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodhat a Vasas a Dunaferr elleni hazai fellépésén. A Kiss László által dirigált piros-kékek reményeit erősítheti a jó ideje motiválatlannak tűnő újvárosi gárda visszaesése is.

A kör legérdekesebb kilencven percére Zalaegerszegen kerül sor, ahol az Újpest vendégszerepel. A második helyen álló zalaiak a hétvégi kispesti fiaskót szeretnék feledtetni a remélt győzelemmel, no meg tapadni az éllovas MTK-ra. Ugyanakkor az MTK bedarálása után a lilák is önbizalommal készülnek a Zetéhez, mi több, két autóbuszt is béreltek hűséges drukkereik számára, azaz száz viola-hívő a játékosok vendége lesz ezen a túrán.

A forduló zárásaként a tavasszal legjobban szereplő Ferencváros (15 pont), a szintén jól futballozó Haladást (11) fogadja az Üllői úton - bár a Fradi tűnik esélyesebbnek, a szombathelyiek stílusos játéka izgalmas meccset ígér.

A 29. forduló programja:
Győr -Videoton, 17 óra
ZTE - Újpest, 17.45 (m2)
Debrecen-Kispest, 18 óra
Vasas - Dunaferr, 18.30
MTK - Sopron, 18.30
FTC - Haladás, 19 óra