Vágólapra másolva!
Új szakvezetővel, Tornyi Barnabással vág neki a szombathelyi kiesési rangadónak a Vasas labdarúgócsapata a Borsodi Liga 30. fordulójának egyik legérdekesebb összecsapásán. A rangadót azonban nem Vasban, hanem Fejér megyében játsszák, ahol a Videotonnál a listavezető MTK vendégeskedik.

A 15. forduló talán legérdekesebb mérkőzését Fehérvárott játsszák, ahol a győzelemre törő Videoton a botladozó listavezetőt fogadja. A hazai együttesből gyakorlatilag már csak a távozó Szlezák helyére szerződtetett Vasas hiányzik, illetve az a Végh kapus, aki az MTK kölcsönjátékosaként nem szerepelhet anyaegyesülete ellen (őt Milinte helyettesíti). Több problémával küzdött Bognár György a hét közi, Sopron elleni összecsapáson, ám szombatra már Smiljanic és Jezdimirovic is letölti eltiltását. Továbbra is sérült viszont Czvitkovics, és térdműtétjét követően Győri sem bevethető.

Győzelemre ítéltetett a Ferencváros az Üllői úton, ahol egyre ütőképesebb csapat formálódik Garami József kezei alatt. Az egyetlen, soproni kisiklást már jócskán feledtette a gárda, legutóbb szerdán a Haladás ötöst kapott a fővárosban. Nem lesz könnyebb helyzetben a Debrecen sem, amelyből továbbra is hiányzik a műtét után lábadozó Szatmári és a bokatöréssel bajlódó Balogh kapus. A Fradinál Vukmir és Horváth Péter bajlódik sérüléssel.

Érdekes összecsapásnak ígérkezik a Vasas szombathelyi vendégjátéka is. A hazaiak remek tavaszi szereplését egy súlyos, 5-0-s Üllői úti zakó követte, így Szentes Lázár vezetőedző feladata nem könnyű. A szakvezető eltiltás miatt nem számíthat a brazil középhátvédre, Flavio Pimre, valamint a sérüléssel bajlódó Selymesre és Somfalvira sem. Preisinger rúgást kapott a térdére a ferencvárosi meccsen, de a csatár minden valószínűség szerint vállalni tudja a játékot. A Vasasnál új szakvezető, Tornyi Barnabás próbálkozik a csodával, ehhez egyelőre a sérült Maróti, Kerényi, Árki trióval nem számolhat, de Tóth András és Zabos eltiltása lejárt.

A Dunaferr bukdácsoló csapata két sérülttel, Kiss Györggyel és Zováth Jánossal nem számolhat a Győr ellen, a vendégeknél Tamási Zsolt vezetőedző a Videoton elleni meccsen megsérült gólerős szlovák támadót, Robert Semeniket kénytelen nélkülözni, de kérdéses a térdét fájlaló Stark szereplése is. A főváros két végének összecsapásán az Újpestnek kötelező legyőznie a Kispestet, a Sopron pedig hazai pályán a ZTE ellen bizonyíthatja, nem volt véletlen a korábbi, Fradi elleni győzelem.

A 30. forduló műsora:
Április 13., szombat:
FTC - DVSC (m1), 16.30 óra
Sopron - ZTE, 16.30 óra
Dunaferr - Győr, 16.30 óra
Újpest - Kispest, 18 óra
Videoton - MTK (m2), 18.30 óra
Haladás - Vasas, 19 óra