Vágólapra másolva!
A bajnoki címet eldöntő versengésben érdekelt csapatok közül a listavezető MTK áll a legnehezebb feladat előtt a magyar labdarúgó-bajnokság 31. fordulójában, hiszen Bognár György tanítványai a Dunaferrt fogadják. Az üldözők győzelmi kényszerben vannak: a Zalaegerszeg otthon a Videoton, a Ferencváros idegenben a Vasas ellen próbálja begyűjteni a három pontot.

A bajnokaspiráns Ferencváros hazai kudarc után látogat a XIII. kerületbe, ahol a Vasas Fáy utcai kispadján először ül majd Tornyi Barnabás. A zöld-fehéreknél Marek Penksa sérülése okozza a legtöbb fejfájást Garami Józsefnek, de kisebb sérüléssel bajlódik Gera is. A Vasasban Kerényi, Maróti és Árki továbbra is sérült, Hrutka a kölcsönadási szerződésben foglaltak miatt nem léphet pályára a Fradi ellen, ám Tóth András és Aranyos letöltötte eltiltását.

A nyugati rangadón Győrött a Haladás vendégszerepel. A szombathelyiek szeretnék megtörni az átkot, már ami az idegenbeli gyenge szereplést illeti. A csapatba visszatérhet Flavio Pim, aki letöltötte sárga lapos eltiltását, de javul a sérültek, Selymes, Somfalvi és Preisinger állapota is, valószínűleg mindhármukra számíthat Szentes Lázár vezetőedző. A Győr szakvezetése Starkkal és Semeníkkel nem számolhat, ennek ellenére a hazaiak az esélyesebbek.

Az Újpest Debrecenbe látogat, a fővárosiaknál csak Kunzo combja és Frunza bokája fáj, ám szereplésüket semmi sem veszélyezteti. A Lokiba visszatérhet Bajzát és Tiber, helyettük Kerekes sérült meg. Kuttor és Majoros sárga lapok, Balogh és Szatmári sérülés miatt nem játszhat. Plókai eltiltása lejárt.

Ha nem akar végképp leszakadni az MTK-tól és magára engedni a Ferencvárost, akkor hoznia kell hazai mérkőzését a Zalaegerszeg együttesének. Kenesei kisebb sérüléssel érkezett vissza a válogatott mérkőzésről, Kocsárdi is sérült, ellenben Molnár Balázs büntetése lejárt. A Videoton együttesében visszafoglalhatja helyét a kapuban Végh Zoltán, aki az MTK ellen a kölcsönadás miatt nem játszhatott. Hamar és Vasas maródi.

Rangadóra kerül sor a Hungária körúton is, ahol a Dunaferr (élén az egykori MTK-tréner Egervári Sándorral) vendégeskedik. A hazai együttesben Győri és Czvitkovics sérült, a Dunaferrben Kiss György bajlódik izomsérüléssel.

Nyerni akar a Sopron Kispesten

Kulcsfontosságú összecsapást játszik Kispesten a Sopron. Simon Tibor együttese egészséges önbizalommal léphet pályára a fővárosban, hiszen a ZTE ellen a szezon legjobb játékával tudott nyerni a legutóbbi fordulóban. Ezzel szemben a kispestiek súlyos, négygólos vereségüket követően elég nehéz helyzetben várják a találkozót.

"A kispestieknek létfontosságú a meccs, ezt már az Újpest elleni vereségük után kifejtették" - mondta Simon. "Egy várhatóan igen-igen motivált csapattal nézünk majd szembe, amely mindent egy lapra tesz fel. Várhatóan nemcsak a hazaiakkal, hanem a Honvéd-pálya legendásan rossz talajával is meg kell küzdenünk."

Saját csapatával kapcsolatban Simon annyit mondott, úgy érzi, fiai egyre jobb formába lendülnek. Eddig abszolút a védekezésből kellett kiindulni, de mostanra olyan erőállapotba került a társáság, hogy Kispesten már más szerkezetben küldi csatába tanítványait. Reméli, együttese ennek megfelelően a korábban látottnál támadóbb szellemben futballozik majd, s elhozza a három pontot a Bozsik-stadionból.

A Matáv várható összeállítása: Farkas - Perger, Vincze, Szabados, Prazenica - Pintér, Somogyi, Nagy T., Tóth I. - Tóth M., Javrujan.

A 31. forduló műsora:
Szombat:
Vasas - FTC (m1), 16.30
Győr - Haladás, 17 óra
Debrecen - Újpest (m2), 18 óra
Kispest - Sopron, 19 óra
ZTE - Videoton, 19 óra
MTK - Dunaferr, 19 óra

Pincési László, Botár László