Vágólapra másolva!
A Bundesligában két fordulóval a bajnokság vége előtt a Hertha gyakorlatilag letehet arról, hogy a dobogón végezzen, s ez azt is jelenti, hogy a berliniek nem indulnak a Bajnokok Ligájában. Dárdai azért nem játszott a Bayern ellen, mert edzője megharagudott rá, mivel a középpályás a hétközi fehéroroszok elleni válogatott találkozón végig a pályán volt.

Fotó: DPA
Berlinben a posztján Dárdai a legjobb
- Meglepetéssel vettük tudomásul, hogy nem lépett pályára a Bayern ellen. Miért hiányzott?

- Lehet, hogy kegyvesztett lett?
- Most mit tud csinálni? Kihagy a hátralévő két meccsen? Nem hiszem, mert nem ez a csapat érdeke. Az összes rangadón jól ment a játék, ezt mindenki tudja, s azt is, hogy a posztomon én vagyok a legjobb. Ezt nem a nagyképűség mondatja velem. Mellettem Goort is mellőzte, mert ő is végigjátszotta a belgák válogatott meccsét. Rá még dühösebb volt Götz, mert a belgák ki sem kaptak.

- Az edző most önökre kenheti a Bayern elleni vereséget...
- Jól néznénk ki, ha így lenne, bár korábban, a Mönchengladbach ellen elvesztett meccs után is morgott, miért kellett nekünk elmenni a válogatotthoz. De a 'Gladbach ellen az egész együttes gödörben volt.

- Senki nem szólt Götznek, miért hagyja ki két kulcsemberét?
- Nem. A menedzser, Dieter Hoeness szabadkozott ugyan a szokásos meccs előtti kávézásnál, érezte, hogy kínos az egész, de nem tehetett semmit.

- Abban igaza volt Götznek, hogy egy félidőt kellett volna játszania a válogatottban?
- Ez így van, de nem mondhattam, amikor vesztésre álltunk, hogy bocs, de én most abbahagyom. Maradjunk annyiban, hogy Götz nem volt korrekt. Ráadásul a Bayern ellen az iram sem volt öldöklő, el se tudtam volna fáradni. Lisztes is végig a pályán volt múlt szerdán, aztán remekelt a Leverkusen ellen, most menjek oda Götzhöz és ezt mondjam el neki? Magam alatt azért nem vágom a fát.

- Van Burik kiállítása furcsa körülmények között történt. Miért állították ki?
- Azt mondta a szabadrúgás előtt a játékvezetőnek, hogy "nyald ki a fenekem", csak az utolsó szót erősebb formában mondta.

- Pedig a külföldi játékvezetők nem szoktak foglalkozni a személyeskedéssel...
- Engem is meglepett a dolog, mert a német játékvezetők csak akkor reagálnak az őket ért sérelemre, ha az nagyon durva. Meccs közben súlyosabb dolgokat is mondanak egymásnak a játékosok, még sincs kiállítás, még veszekedés se.

- A vereséggel valószínűleg lemondhatnak a BL-ről.
- Ez szinte biztos. Nem is értem, hogyan lehetett ilyen langyosan focizni Münchenben. Talán tudat alatt mindenkiben benne volt, hogy az UEFA-kupában indulhatunk, s a kiállítás után a reményt is elvesztettük, hogy a dobogóra kerüljünk.

Thury Gábor

Ajánlat:

A Bundesliga állása és mesterlövészei

Korábban: