Vágólapra másolva!
A Sopron labdarúgócsapatának vasárnap brutálisan bántalmazott szakvezetője agyhalál közeli állapotba került, így tovább csökkentek esélyei a felépülésre. A súlyos koponyasérüléseket szenvedett trénert kedden ismét megműtötték, az orvosok pedig szerda reggelre ígértek pontos diagnózist.
Fotó: HavariaPress
Hétfő délután békés tüntetés volt a helyszínen

Az orvosok vasárnap az első műtét után harminc százalék esélyt adtak arra, hogy Simon Tibor túléli a tragédiát. A szakvezetőn még aznap agyműtétet hajtottak végre, hétfő este pedig barátnője azt a jó hírt tudatta, hogy már megmozdította a kezét.

Kedd reggelre azonban rosszabodott Simon állapota. Kutasi Róbert, a család barátja a kórházból azt nyilatkozta, hogy a sportember éjjel agyhalál közeli állapotba került. A hozzátartozókat az orvosok értesítették a fordulatról, aki tehette bement hozzá.

Az orvosok tájékoztatása szerint Simon Tibor maradandó agykárosodást szenvedett és egyre kevesebb az esély a túlélésre. Továbbra is kómában fekszik a budapesti Szent János Kórház intenzív osztályán. Kedd délig három műtéten esett át, az orvosok szerda reggelre ígérik a pontos diagnózist.

A 1996. évi XLIII. törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról szól 65. § (2) bekezdése szerint "a hivatásos állomány tagja csak engedéllyel létesíthet olyan munkavégzéssel járó egyéb jogviszonyt, amely a hivatásos szolgálattal, illetve a szolgálati beosztással nem összeférhetetlen".

A 9/1997-es BM rendelet szabályozza azt, hogy milyen esetekben nem engedélyezhető a munkavégzés. A jogszabály 33. § (9) bekezdése így szól: "Nem engedélyezhető akkor sem a hivatásos állomány tagja részére a munkavégzéssel járó egyéb jogviszony létesítése, ha" - a rendelkezés g) pontja szerint -, "személyek őrzésével, biztosításával és e személyek objektumainak őrzésével kapcsolatos feladatokra terjed ki, vagy követelés behajtására irányul".

A törzsőrmesternek, aki szolgálaton kívül tartózkodott a szórakozóhelyen, nem volt engedélye arra, hogy biztonsági őrként dolgozzon. A rendőrségi szabályok ugyanis tiltják az ilyen jellegű tevékenység vállalását a munkatársak számára.

Hétfő délután csendes, békés tüntetést tartottak futballszurkolók a helyszínen, mécseseket gyújtottak. Többek között Nyilasi Tibor, az FTC egykori sztárja is megjelent. A szórakozóhely képviselője azt mondta, hogy bent vita támadt Simon és a biztonsági őrök között, akik ahelyett, hogy ezt a helyiségen belül megoldották volna, kivitték Simont az utcára, ahol eldurvultak az események. Az épület előtt mindent rögzített a biztonsági kamera.

A Café Allure vezetői hétfőn bejelentették, hogy a vizsgálattól és nyomozástól függetlenül felbontották a szerződést a helyiséget védő biztonsági céggel. A Mammut áruház közölte, hogy nem az ő biztonsági őrei védték a szórakozóhelyet, így nincs közük a bűncselekményhez, de mindent megtesznek, hogy segítsék a rendőrség munkáját.

Ajánlat:

Simonért játszik a Sopron és a Fradi