Vágólapra másolva!
A szerda esti Ferencváros-Győr bajnoki összecsapást követően békés szurkolói demonstrációt tartanak az Üllői úti stadionnál. A tragikus körülmények között elhunyt Simon Tibor emlékére rendezendő gyertyagyújtáson a ferencvárosi és az újpesti rajongók mellett több tucat szurkolói csoport jelezte részvételét.

Simon Tibor

Születési idő, hely: 1965. szeptember 1., Budapest.
Játékos-pályafutása: Pénzügyőr, KSI, Ferencváros (1985-96), BVSC (1997 tavasz), Ferencváros (1997-98), BVSC (1999-2000), REAC (2001 ősz).
Eredményei: bajnoki cím (1992-93), 1994-95, 1995-96), magyar kupa-győztes: (1991)
NB I-es mérkőzéseinek száma: 204/2
Válogatott mérkőzéseinek száma: 16/0
Pályafutása edzőként: BVSC: 1991-2001 (játékosedző). REAC: 2001 ősz. Sopron: 2001 decemberétől, kilenc élvonalbeli találkozóval.

A Fradiban először 1989-ben talált a hálóba a Csepel ellen, második gólját a Vác ellen szerezte 1993-ban.

Simon Tibor 1989. november 15-én Spanyolország ellen volt először válogatott, utoljára 1995. október 11-én Svájc ellen lépett pályára a nemzeti tizenegyben.

A mérkőzés után a csapatok a kezdőkörben Simon Tibor emlékmezénél gyújtanak gyertyát. A Ferencváros vezetősége arra kéri a szurkolókat, hogy ezt követően a stadiont körülölelő járdán helyezzék el az emlékezés mécseseit.

A ma esti békés emlékezéshez már több tucat szurkolói csoport csatlakozott, köztük a vidéken játszó Újpest ultrái is. A ferencvárosi drukkerek több fórumon is üzentek már a többi csoportosulásnak, hogy jöjjenek nyugodtan, és emlékezzenek együtt békében Simon Tiborra.

Simon Tibor tragikus és lesújtó halálának hírére a Matáv Sopron labdarúgói találkoztak a klub örökös tiszteletbeli elnökével, Bodnár Lászlóval. A labdarúgók egyértelműen kifejezték szándékukat: játszani akarnak, tehát nem marad el a Sopron-Újpest bajnoki mérkőzés.

A klub a találkozó előtt egy emlékhelyet állít fel Simon Tibor tiszteletére, amelynél a szurkolók leróhatják tiszteletüket. A soproni klubvezetőség kéri, hogy akik a mérkőzést követő megemlékezésen részt kívánnak venni, egy szál gyertyát vigyenek magukkal.

A tragikus haláleset mélyen lesújtotta Simon Tibor egykori játékostársait és kollégáit is. "Csak azt tudom mondani, hogy amióta vasárnap láttam Simit a kórházban, nem tudok az eset fölött napirendre térni. Szörnyű érzés volt látni, teljesen összetörtem. Minden reggel ezzel ébredek. Meglátom az újságot, és el van rontva a napom. Rengeteg indulat van bennem. És egészen őszintén: e mellett a tragikus esemény mellett most minden eltörpül. Kit érdekel most a sikertelenség meg a vereség" - mondta Bognár György, az MTK mai napon távozó vezetőedzője.

Az MTK klubigazgatója, Fülöp Ferenc szerint a kék-fehér klub mindenképpen megemlékezik az elhunyt szakemberről: "A szombati, Hungária körúti bajnoki előtt egyperces gyászszünet lesz, de tárgyalunk majd az FTC vezetőivel, hogy méltóképpen megemlékezzünk Simonról. Most nem tudom megmondani, hogy ez egy találkozó lesz, vagy valami más, de mindenképpen megemlékezünk."

A Ferencváros játékosai közül Szűcs Lajos mindhárom napot a kórházban töltötte az életéért küzdő tréner mellett. "Nem biztos, hogy a mai mérkőzésen könnyek nélkül tudunk pályára lépni" - árulta el érzelmeit a Fradi válogatott kapusa.

A Magyar Labdarúgó Liga értesítette a szerdai NB I-es mérkőzésekre küldött játékvezetőket, hogy a kezdőrúgás után tartsanak egyperces gyászszünetet a kedden elhunyt soproni vezetőedző, Simon Tibor emlékére.

"A délutáni és esti élvonalbeli összecsapásokon lesz megemlékezés, de szeretnénk, ha a hétvégén valamennyi magyar futballpályán ugyanez megtörténne" - mondta Bánfi János, az MLL szervezési igazgatója.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos állásfoglalásban ítéli el a Simon Tibor elleni brutális támadással kapcsolatban az erőszakot, az agresszivitást.

"Minden ilyen jellegű brutalitástól és kegyetlenségtől elhatárolódunk, felháborító és megdöbbentő, ami történt" - fogalmazott Bozóky Imre elnök. "A magyar labdarúgó társadalom nevében is osztozunk a gyászban és részvétünket fejezzük ki Simon Tibor családjának."

Thury Gábor, Botár László