Vágólapra másolva!
A szerdai FTC-Győr (4-0) mérkőzés után "csendes virrasztásra" invitálta a Fradi szurkolóit a Ferencvárosi Szurkolók Szövetsége. Információink szerint a mérkőzés után mintegy 1500 feldühödött szurkoló gyűlt össze a Lövőház utcában az előtt a szórakozóhely előtt, ahol vasárnap hajnalban brutálisan megverték Simon Tibor futballtrénert, aki később belehalt sérüléseibe.

Fotó: HavariaPress
Fotó: HavariaPress

Az összegyűlt, mintegy 1500 fős tömegtől körülbelül száz méterre több tucat készenléti rendőr állt. A szurkolók két motoros rendőrt és egy rendőrjárőrt megfenyegettek, egyikőjüket bántalmazták, akik emiatt öt figyelmeztető lövést adtak le. A bántalmazott rendőrt a Szent János kórházba szállították, aki - Győrffy Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint - könnyebb fej- és karsérülést szenvedett. A készenlétiek azért adtak le lövéseket, hogy a tömeg "megnyugodjon" (a lövést leadóknak egyébként a Széna tér zavartalan forgalmát kellett volna biztosítaniuk).

Este tíz óra előtt a Mammutnál álló mintegy másfélezer Fradi-szurkoló farkasszemet nézett a Széna térnél felvonuló rohamrendőrök, illetve kutyás rendőrök nagyszámú csapatával, közéjük sörösüvegek záporoztak. A Széna-téren és a Margit körúton teljesen megszűnt a forgalom, a tömegközlekedés is leállt.

A történteket megelégelte egy - állítólag - prominens vezérszurkoló, aki kilépett, s azt mondta: "Ne mocskoljuk be Simi emlékét!" Innentől kezdve - a Ferencváros vezérszurkolóinak és a "kemény magnak" a közös imája után - lecsendesedett a tömeg.

Korábban: