Vágólapra másolva!
Várszegi Gábor pénteken délután a Fotex székházában tartott sajtótájékoztatóján leszögezte: nincs semmilyen összefüggés az Eintracht Frankfurttal kapcsolatos üzleti tranzakció és a Ferencváros jövőbeni eladása között. A Fotex Rt. elnöke ezt azután jelentette ki, hogy csütörtökön kiderült: új befektetőként tulajdonképpen a német klub megmentője lesz.

"Az FTC-ben azért vásároltunk részesedést, hogy a klub rendbetétele után azt eladjuk" - mondta Várszegi Gábor, majd hozzátette, ez akár egy hónap, akár egy év múlva is bekövetkezhet, ha tőkeerős befektetőt találnak. Érdeklődők vannak belföldről és külföldről egyaránt, például az Egyesült Államokból is.

Az üzletember nagy célja azonban az, hogy a zöld-fehér klubot bevezesse a tőzsdére. Szerinte gazdaságilag jó úton halad a Fradi, ezért az értékesítés jelenleg nincs napirenden.

Várszegi Gábor ezután beszámolt frankfurti befektetéséről, amit elsősorban azért vitt véghez, mert egy nagy múltú kluról van szó, ráadásul a város a német gazdaság egyik fellegvára, itt található Európa egyik legforgalmasabb repülőtere is.

Várszegi 49,9 százalékos üzletrészt szerzett az Eintrachtot működtető részvénytársaságban, ezzel átvette a klub pénzügyi és a szakmai irányítását.

Az üzletembeer tervei szerint hat hónapon belül anyagilag rendbe hozza az egyesületet, a szakmai résszel azonban, úgy véli, nehezebb dolga lesz, ám alkalmasnak tartja a csapatot arra, hogy a 2006-os németországi világbajnokság előtt újra az élvonalba kerüljön, s ennek érdekében szívesen látna magyar játékosokat is a klubnál.

Arra a kérdésünkre, hogy a holnapi FTC-MTK meccsen kinek szurkol majd, Várszegi kitérő válasaz adott, ám elmondta, hogy mostanság egyik csapata sincs olyan állapotban, hogy nemzetközi kupában helyt tudjon állni.

Ajánlat:

Ismét MTK-verésre készül a Fradi

Korábban:

Fórum:

Magyarok a Bundesligában