Vágólapra másolva!
A Debrecen hazai pályán nem tudta legyőzni at őt üldöző Haladást, amelynek viszont azért nem jó a döntetlen, mert továbbra is kieső helyen tanyázik.

Borsodi Liga, rájátszás a 7-12. helyért:
Debrecen - Haladás 2-2 (0-0)
Debrecen, 2000 néző
vezette: Kassai
Debrecen: Bíró - Bernáth, Kuttor, Szekeres, Sketiani (Hanák, 83.) - Kiss Z., Böőr, Vadicska, Majoros (Aleksic, 69.) - Kerekes (Tiber 72.), Nenadic
Haladás: Takács - Kaj, Flavio Pim, Szekér, Selymes - Nagy L. (Fred 67.), Tóth P., Somfalvi (Nagy G. 76.), Leandro - Alex (Filipovic, 46.), Halmosi
gól: Sketiani (53.), Szekeres (76.), illetve Leandro (67.), Filipovic (75.)
kiállítva: Preisinger (78.)
sárga lap: Sketiani (58.), Böőr (68.), illetve Szekér (59.), Halmosi (83.), Nagy G. (86.), Kaj (90.)

7. perc: Leandro 18 méterről alig lőtt a bal kapufa mellé.

11. perc: Kerekes Böőrrel kényszerítőzött a 16-os jobb oldalánál, a középpályás átívelt a túloldalra, az érkező Majoros pedig négy méterről a felső lécet találta telibe. A kipattanó labda ismét Böőr elé került, aki az öt és feles jobb oldali sarkáról mellé bombázott.

15. perc: egy ellenféltől kapott labdával Nagy L. iramodott meg, kilépett a védők között, majd - ahelyett, hogy bevezette volna a büntetőterületre - 17 méterről csúnyán mellé lőtt.

45. perc: Halmosi 16 méterről centiméterekkel lőtt a jobb felső sarok fölé.

46. perc: kapu előtti kavarodást követően Nenadic elé került a labda, a csatár 12 méterről próbálkozhatott, ám a lövés a jobb kapufa tövénél hagyta el a játékteret.

48. perc: Kerekes szinte ugyanonnan vette célba a Haladás kapuját, mint Nenadic, de emelése a jobb kapufa mellett hullott az alapvonal mögé.

53. perc: vezetést szerzett a DVSC. Majoros a 16-oson belül lőtt, a labda Kajról levágódott, éppen a felfutó Sketiani elé, aki 17 méterről, ballal kapásból hatalmas gólt ragasztott Takács kapujába (1-0).

67. perc: egyenlítettek a vendégek. Leandro a félpályáról indulva zavartalanul vezethette a labdát, senki sem támadta meg, a brazil ekkor gondolt egyet, és 22 méterről, félmagasan, a kapu bal oldalába bombázott (1-1).

75. perc: újabb szombathelyi gólt láthatott a közönség. Somfalvit a leshatáron ugratták ki a bal szélen, a játékos középre adására Filipovic érkezett jó ütemben, és Szekeressel a nyakán 5 méterről a kapu közepébe helyezett (1-2).

77. perc: újra döntetlen az állás. Bal oldali szöglet után a kapujából rosszul kimozduló Takács kezéről a labda a Haladás hálójába hullott (2-2).

78. perc: Szekér reklamált a partjelzőnél, majd szép lassan az egész vendégcsapat az asszisztens körül termett. A játékvezető a cserepadot koptató Preisingernek piros lapot mutatott fel, mint utóbb kiderül azért, mert a csatár megsértette a partjelzőt.

85. perc: Tóth P. hibázta el a meccslabdát: 5 méterről lőtt, Bíró bravúrral szögletre mentett.

Felejthető első félidőt produkáltak a csapatok. A DVSC görcsös akarása kevés jó megmozdulást szült, a vendégek pedig jobbára a biztonságra törekedtek. Helyzetek azért akadtak, mindkét gárda lőhetett volna gólt, ám a csatárok a kapuk előtt mindig rossz megoldásokat választottak.

A második félidő elején alaposan bekezdett a hazai együttes, Böőrék pár perc alatt eldönthették volna a meccset. Sketiani pazar gólja után aztán mindenki úgy gondolta: végre megtörik az átok, győzni tud a Loki. A debreceni optimisták azonban tévedtek: a kulturáltan focizó Haladás nem adta fel, sőt, rövid idő alatt fordítani is tudott, méghozzá két ugyancsak szép találattal.

A vezetésnek nem sokáig örülhettek a szombathelyiek, Takács kapus hibája sokba került Szentes Lázár csapatának, a győzelem helyett be kellett érniük egy ponttal. A mérkőzés összképe alapján a döntetlen igazságosnak mondható, bár az is hozzátartozik a képhez, hogy a vendégek szinte minden tekintetben felülmúlták a hazaiakat, szebben, látványosabban játszottak, ám ezért önmagában nem jár több pont.

Dajka László: "Jól felkészült, jól passzoló ellenfél volt a Haladás. Ezúttal sikerült helyzeteket kialakítanunk, sőt gólt is lőttünk, de a védelmünk komoly hibákat követett el, ezért nem tudtunk nyerni."

Szentes Lázár: "Mindkét csapat nyerhetett volna, itt is, ott is sok helyzet alakult ki. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, mivel a rajtunk csak a győzelmek segíthetnek."

Takács Tibor

Ajánlat:

A Borsodi Liga állása, mesterlövészei, további eredmények

Fórum:

Ki nyeri a Borsodi Ligát?