Vágólapra másolva!
Együtt tekintette meg az Eintracht Frankfurt utolsó bajnoki találkozóját Détári Lajos, a Kispest labdarúgócsapatának edzője és Várszegi Gábor, a Fotex első embere, a német klub új tulajdonosa. A német lapok szerint nem merült fel Détári szerződtetése, sőt Várszegi kijelentette, péntekig megoldják az edzőkérdést, s német trénert keresnek a posztra. A sportigazgató viszont magyar lehet.

Péntekig eldől, ki lesz az Eintracht Frankfurt labdarúgócsapatának vezetőedzője, értesült a Frankfurter Rundschau című német napilap. Az újság idézte Várszegi Gábort is, aki elmondta, a lehető legjobb megoldást fogják választani. "Német edzőt keresünk, a legjobbat, aki elérhető" - nyilatkozta a Fotex első embere, a lap pedig hozzátette a korábbi megerősítést, miszerint nem Détári Lajos a kiszemelt. A hírek szerint a legnagyobb esélye Stefan Kuntznak van, de felmerült Werner Lorant neve is. Érdekesség, hogy a pletykák felerősödtek, amióta az utolsó, 1-1-es eredménnyel zárult bajnokit a Kispest trénere Várszegivel együtt tekintette meg. Az ok azonban nem az edzőkérdés volt, hanem a Frankfurt-Babelsberg összecsapás előmérkőzése, amelyen a szurkolói válogatott az öregfiúkkal meccselt. A Dragoslav Stepanovic és Jürgen Grabowski által dirigált egykori sztárokból verbuvált csapat 10-1-re győzött, s a négy gólt szerző Ralf Falkenmayer, a világbajnok Thomas Berthold, valamint Ralf Weber vagy Lothar Sippel mellett Détári is játéklehetőséget kapott.

A tervek szerint az Eintrachtot német játékosokkal szeretné megerősíteni Várszegi, s két-három évre tervez: ezalatt kell elérni, hogy a Frankfurt ismét élvonalbeli együttes legyen. "Addig tartom egy kézben az irányítást, amíg nem találok valakit a menedzsment élére. Egy olyan igazgatót, aki megbízhatok a feladattal. Ha belevágtam, akkor biztosítani szeretném, hogy a pénz ne vesszen el" - mondta Várszegi. A lap úgy tudja, a tulajdonos bizalmi embere Magyarországról érkezhet.