Vágólapra másolva!
A lehetőségeit jobban kihasználó vendégek olyan mérkőzést nyertek meg, melyen a döntetlen igazságosabb lett volna.

Videoton - Ferencváros 1-2 (1-1)
Székesfehérvár, 9000 néző
vezette: Juhos
Videoton: Végh - Tímár (Gajic 63., Földes 77.), Pomper, Vilotic (Komódi 73.), Vasas - Szalai, Dvéri, Némedi, Tóth - Sorato, Hamar
Ferencváros: Szűcs - Balog (Szili 30.), Dragóner, Gyepes, Szkukalek - Kriston, Kapic, Lipcsei, Penksa (Keller 72.) - Pinte (Vukmir 67.), Gera

Az MTK vereségének tudatában a Ferencvárosnak muszáj volt győzelemre játszania, ha tartani kívánta a lépést a listavezető Zalaegerszeggel. Ráadásul egyre inkább úgy tűnik, a zöldek akár bajnokok is lehetnek, amennyiben nem botlanak többet, ez pedig érezhetően nem csak a játékosokat, hanem a Fehérvárra nagy tömegben érkező szurkolóikat is motiválta. A félig elbontott Sóstói stadionban így az épségben marad lelátórész csaknem megtelt, mivel természetesen a hazaiak szurkolóit még sanyarú futballjelenünkben is mozgósította a Fradi vendégjátéka. A hangulati aláfestésre tehát nem lehetett panasz, a játék meg olyan volt, amilyen. Végül is, magyar pályán láttunk már rosszabbat is, igaz ez még önmagában nem egy nagy dicséret.

A tavasszal gólt elvétve kapó vendégvédelem lett volna az alap a Garami-csapat veszélyes ellencsapásaihoz, csakhogy ez a stabil alakzat az első félidő derekán összehozott egy kedves ajándékot a piros-kékeknek. Dvéri beadása után a védők és Szűcs közös "munkájával" eljutott a labda Tímárhoz, aki nem éppen virtuóz technikával, de kihasználta a váratlan lehetőséget. Tegyük hozzá: Tímár védő, így a hazai vezetésért a két hátsó alakzat tette a legtöbbet...

Eztán sem vezetett fergeteges rohamokat a házigazda, igaz, erre inkább a Ferencváros volt rákényszerítve. Sikerült is az egyenlítés, de megint csak több közük volt hozzá a védelmeknek, mint a támadóknak. Gyepes bukott fel a büntetőterületen belül, s az ellendrukkerek által "menetrendszerűnek" titulált zöld-fehér tizenegyest Lipcsei váltotta gólra.

Neki voltak múlhatatlan érdemei a második vendéggólban is. A szünet után határozott játékkal, labdaszerzésekkel és kontrákkal kezdő Fradi legrutinosabb játékosa ellentmondást nem tűrően robogott át a középpályán, s bár Vasas a hazai kapu előtt egyszer elvette tőle a labdát, addig szerencsétlenkedett vele, amíg a harcos Lipcsei visszaszerezte, majd gólpasszal lepte meg a középen ólálkodó Penksát.

Az ily módon előnybe kerülő fővárosiaknak semmiféle erőfeszítésükbe nem került őrizni vezetésüket, mivel a Videoton középpályás, s főleg csatárjátéka körülményes, lassú és kiismerhető volt. Egy gyors ritmusváltás azért akadt, ennek végén Dragóner piros lapot érően buktatta a kilépő Soratót, de a több mint húszpercnyi emberelőny sem segített a hazaiakon.

Szűcsnek csak Dvéri szabadrúgásánál kellett védenie (kapufára tolta), míg a másik oldalon Gera, Lipcsei vagy éppen Kriston is eldönthette volna a meccset pár gyors ellentámadás végén.

A lefújás után a ferencvárosi szurkolók bementek a pályára, és a hazai B-középhez rohantak, majd a két tábor szócsatába kezdett és megdobálta egymást. A rendőrök pár perc késéssel érkeztek a helyszínre, komoly összetűzésre azonban nem került sor.