Vágólapra másolva!
Régen lehetett olyan boldognak látni Garami Józsefet, mint szombaton, miután a Ferencváros a második, azaz UEFA-kupa indulásra jogosító helyen végzett. A kiváló mesteredző ugyan sok sikert megélt már a kispadon, ám beszélgetésünk során kijelentette, ezt az ezüstérmet nagy bravúrnak tartja.
Fotó: SZTÁR Sport
Garami nem bánkódik amiatt, hogy a Fradi nem védte meg bajnoki címét

- A Dunaferr elleni mérkőzésen legalább 60 percig az ellenfél játéka dominált, míg a Fradi-játékosok meglehetősen tompán futballoztak. Miben bízott ekkor?
- Abban, hogy idővel csak átesnek a holtponton a fiúk, és a lelkesedésnek köszönhetően valahogy betalálunk a Dunaferr hálójába. Szerencsére így is lett, ám gyorsan hozzátenném, az újvárosiak rendkívül képzett és rutinos labdarúgókkal rendelkeznek, ami alaposan megnehezítette a dolgunkat.

- Az ezüstérmet bravúrnak tartja, netán a bajnoki cím elúszása bosszantja?
- Egyértelműen bravúr a második hely megszerzése, elvégre tavasszal a legjobbak voltunk, a bajnok ZTE-re hét, az MTK-ra pedig huszonkét pontot vertünk. Most bosszankodhatnék a soproni vereségen, vagy a Debrecentől elszenvedett hazai 0-1 miatt, netán a Vasas elleni pontvesztésen, ám felesleges, hiszen a csapat a hullámvölgyekkel együtt remek sorozatot produkált, amiért elismerés illeti a játékosokat.

- Az erősítéseken gondolkodott már?
- Természetesen, de abban maradtunk, hogy míg nincsenek konkrétumok, addig azok nem nyilvánosak.

Az viszont már hétfőn kiderült, hogy Somorjai Tamás, aki egy évet kölcsönben Celldömölkön futballozott, visszatér nevelőegyesületébe. A gólerős centernek, Horváth Péternek is további egyéves szerződést kínált a klub, ám a csatár vonakodik az ajánlattól. A csatár így kommentált: "A Fradi vezetői olyan szerződést tettek elém, ami számomra elfogadhatatlan. Nehéz szívvel és szomorúan hagyom el a Ferencvárost, hiszen remekül éreztem magam az Üllői úton, s talán a szurkolók is kedveltek, ám két olyan hazai ajánlatom van, ahol lényegesen komolyabban számolnak velem, mint a Fradinál."