Vágólapra másolva!
Az MTK-Videoton összecsapással már pénteken kezdetét veszi a magyar labdarúgó NB I 2002-2003-as szezonja. A forduló másik rangadójára Újpesten kerül sor, ahol a Dunaferr vendégszerepel. A Fradi Siófokra látogat.

Az NB I-ben 12 csapat indul, összesen 32 fordulót játszanak az együttesek. Az alapszakasz - oda-vissza alapon - 22 körből áll, majd következik a kétszer öt fordulós rájátszás, amelyben az 1-6. helyezettek a bajnoki címért, a 7-12. pozíciót elfoglaló klubok pedig a kiesés elkerülésért játszanak. A résztvevők az alapszakaszban szerzett összes pontjukat és rúgott-kapott góljaikat magukkal viszik a playoffba. Az őszi idény november 30-ig tart, a tavaszi szezon március 1-jén kezdődik.

Az első forduló nyitómérkőzését az MTK játssza, a kék-fehérek pénteken a Videotont fogadják. A hazai együttes kispadján egy dunaújvárosi kitérő után ismét Egervári Sándor ül majd. A hazaiak legjobb összeállításukban vághatnak neki a találkozónak, csupán a Portóban próbajátékon lévő Buzsáky Ákos és a sérült Győri János nem áll a szakvezetés rendelkezésére. Fehérvári oldalon Várhidi Péter nem számolhat kezdőkapusával, Végh Zoltánnal, aki az MTK kölcsönkapusa, s szerződése értelmében anyaegyesülete ellen nem védhet. A kapuban Milinte, a csapatkapitányi poszton Hamar helyettesíti.

A várható kezdőcsapatok:
MTK: Hajdu - Molnár Z., Smiljanic, Elek, Füzi Á. - Zavadszky, Jezdimirovic, Rednic - Cvitkovics, Illés, Ferenczi
Videoton: Milinte - Stojanovic, Ristic, Vilotic, Vasas - Némedi, Monye, Tóth B. - Dvéri - Terjék, Hamar

A címvédő Zalaegerszeg szombaton lép pályára a Kispest-Honvéd otthonában, s a szakmai stáb nélkülözi a sérült Molnár Balázst, aki lehet, a szerdai kupameccsen sem játszhat. Urbán felépült, a légiósok papírjai elkészültek, így nem lehet akadálya annak, hogy szerepeljenek. Bozsik Péter, annak ellenére, hogy nincs A-licences papírja, ott lehet a kispadon - hivatalosan pályaedzői funkciót betöltve. Kispesten nincs könnyű helyzetben Fitos József, hiszen tíz távozót kell pótolnia.

A Borsodi Liga menetrendje/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.htmlÁtigazolási körkép a Borsodi Liga csapatairól/sport/magyarfoci/20020725atigazolasi.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=28884

A Dunaferr az Újpestet fogadja, szerencsére a rendőrség áldását adta az újvárosi összecsapásra. A gárda utolsó edzőmérkőzése azért hagyott kívánnivalót maga után, hiszen a megyei bajnokságban szereplő Mezőfalva elleni 2-2-re nem lehetnek büszkék Tornyiék. Főleg, hogy a csapat komplett összeállításban (Németh - Salamon, Éger, Bagoly, Kiss - Bükszegi, Jäkl, Zováth, Rósa D. - Drobnjak, Horváth P.) szerepelt. Az újpesti szurkolók is új edzőt köszönthetnek: szerződés szerint Molnár László, papírja hiányában azonban Szabó András lesz a megbízott tréner. A gárda péntek délután szigorúan titkos edzőtáborba utazik, ott készül a rangadóra. Egyetlen kérdőjel, Korolovszky Gábor szereplése, a válogatott védő ugyanis még nem tudja, Újpesten marad, vagy Görögországba szerződik.

Az UEFA hivatalos honlapja szerint a Ferencváros a bajnokság egyik esélyese, ezt Garami József vezetőedző is megerősítette korábban. A zöldek az első fordulóban Siófokra látogatnak, ahol az ellenfél edzője, Csank János egy éve még az Üllői úton dolgozott. A szakvezetés nem számolhat a vakbélgyulladással műtött Marek Penksára. A másik újonc, a Békéscsaba a horvát kontingenssel megerősödött Győrt látja vendégül, a Sopron pedig a Debrecent fogadja.

Az MLSZ döntése értelmében minden hétvégi találkozó egyperces gyászszünettel kezdődik a Barcs szombaton tragikus körülmények között elhunyt 23 éves labdarúgójára, Dárdai Balázsra emlékezve.

Az 1. forduló műsora
péntek:
MTK - Videoton (Hidegkuti-stadion, 18 óra, v.: Ábrahám)
szombat :
Kispest-Honvéd - Zalaegerszeg (Bozsik-stadion, 16.30 óra, v.: Megyebíró)
Dunaferr - Újpest (Dunaújváros, 17 óra, v.: Kassai)
Sopron - Debrecen (Sopron, 17 óra, v.: Juhos)
Békéscsaba - Győr (Békéscsaba, 17 óra, v.: Bede)
Siófok - Ferencváros (Siófok, 19.30 óra, v.: Szabó Zs.)