Vágólapra másolva!
Nagy vihart kavart a Videoton elöljárói körében Várhidi Péter vezetőedző múlt heti nyilatkozata, miszerint csapata komoly bajba kerülhet a bajnokságban, mivel a tavalyi keret alig erősödött. A fehérvári vezetők visszafogottabb megnyilatkozást kérnek a jövőben a trénertől, ettől függetlenül a Várhidi által elmondottakat még a héten elnökségi ülés keretében tárgyalják meg.

- Beszélt a vezetőkkel az ominózus nyilatkozata után? - kérdeztük a Videoton mesterét.
- Természetesen megvitattuk az általam elmondottakat, s jeleztem, hogy ez a részemről nem pesszimizmus, hanem őszinteség. Ezzel viszont a magam részéről lezártam az ügyet, és csak a jövővel foglalkozom.

- Igen ám, de mi a cél a jövőben?
- Az első hatba kerülés, de ennek realitása csak négy-öt fordulóval később derülhet ki.

- Mivel a Videoton nem tartozik a tehetősebb klubok közé, milyen erősítésekben gondolkodtak a vezetőkkel a rajt előtt?
- Amióta Fehérvárra érkeztem, hároméves koncepcióban gondolkodom, s így teszek most is. Az első évben teljesítettük a célt, idén két-három minőségi igazolást kértem, köztük Pomper megtartását, ami végül sikerült is.

- Kik azok, akikről lemaradtak?
- Ez az, amit eleve tisztázni kellett a vezetőkkel. Én ugyanis nem tíz futballista megszerzését óhajtottam, csak két-három átlagon felüli játékos szerződtetését. Természetesen azt én is beláttam, hogy a klub anyagi helyzete nem teszi lehetővé Tököli Attila, Tóth Norbert, Simek Péter, Molnár Zoltán vagy Juhár Tamás megvételét, de akadtak olyanok, akiknek lejárt a szerződésük, őket szemeltem ki a csapat számára.

- Mondana neveket is?
- Például a Dunaferrből a Bagoly Gábor, Salamon Miklós duót, a Fradiból Horváth Pétert, az MTK-ból Pető Zoltánt, az Újpestből Pest Krisztiánt és az Ausztriából hazatért Korsós Attilát szívesen láttam volna a Videotonban. Ezek nem álmok voltak a részemről, hanem tudtam, csak így érhettük volna el a dobogót.

- Most már viszont kénytelen tudomásul venni, hogy ezzel a kerettel kell elérni a célkitűzést.
- El is fogadom, hogy nem sikerült úgy igazolnunk, ahogy szerettük volna, de ezáltal a koncepción is változtatnom kell, s ez az, amit el akartam kerülni. Bocsássa meg nekem mindenki, ha az elmúlt napokban keményebben fogalmaztam, de innentől az én bőrömre megy a játék, elvégre sikertelenség esetén kapásból az edzőt veszik elő a vezetők. Hiába, én sohasem viseltem el az állóvizet, ám mint jeleztem, ezzel lezártam az ügyet, s már csak előre nézek. Például a hétvégi siófoki fellépésünkre, ami szintén nem ígérkezik könnyűnek, de a Balaton partján feltétlenül meg kell kezdenünk a pontgyűjtést.

Bánki József