Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga második fordulójának nyitómeccsén az Újpest hazai pályán vereségett szenvedett az MTK-tól.

Borsodi Liga, második forduló:
Újpest - MTK Hungária 1-2 (0-1)
Megyeri út, 1500 néző
vezette: Szabó Zs.
Újpest: Vlaszák - Kunzo, Tamási, Juhár, Tchur - Simek (Móri, 68.), Rósa H., Korolovszky (Sloncik, 46.), Szélesi (Tokody, 76.) - Horváth F., Kovács Z.
MTK: Hajdu - Molnár, Smiljanic, Komlósi (Lambulic, 75.), Elek - Czvitkovics (Némethy, 57.), Jezdimirovic, Illés, Rednic - Juhász (Zavadszky, 38.), Ferenczi
gól: Móri (81.), illetve Juhász (27.), Illés (91.)
sárga lap: Sloncik (58.), Szélesi (70.), illetve Smiljanic (2.), Molnár (58.), Jezdimirovic (80.)

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020802aborsodi.htmlA Borsodi Liga menetrendje/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Az MTK a fiatal Juhász révén szerzett vezetést, amelyet a második félidő hajrájában Móri még egalizált, ám végül a jobban játszó MTK Illés csodálatos, 91. percben szerzett találatával megérdemelten nyert az Újpest otthonában. A lila-fehérek eddigi bajnoki teljesítményükkel nagy csalódást okoztak, ugyanis a leggazdagabb magyar klubnak tartott újpestiek "papíron" sokat erősödtek a holtszezonban, viszont ez eddig még nem mutatkozott meg a pontok számában - Kovács Zoltánék két meccsükből mindekettőt elveszítették. Ezzel szemben a tavalyi bronzérmes MTK a visszatérő trénerrel, Egervári Sándorral pompásan rajtolt, hiszen Illésék már hat pontot gyűjtöttek.

20. perc: Simek jobb oldali beadását Kovács Zoltán hét méterről kapura csúsztatta, a labda a jobb kapufáról kifelé, a mezőnybe vágódott.

27. perc: Czvitkovics az újpesti térfél közepéről indította Juhászt, aki a tizenhatoson belül mellel maga elé tette a labdát, majd tizenhárom méterről higgadtan a kapu közepébe lőtt (0-1).

75. perc: Rósa Henrik adott jobbról középre, a labda Horváth Ferenc elé került, aki elsőre a védőkbe lőtt, majd másodjára a felső kapufát találta el.

81. perc: Tokody labdájával Móri tört be a büntetőterületen belülre és nyolc méterről, éles szögből Hajdu lába között a kapu jobb sarkába bombázott (1-1).

91. perc: Illés a tizenhatosról indulva négy védőt is kicselezett, majd hat méterről a tehetetlen Vlaszák mellett a léc alá emelt (1-2).