Vágólapra másolva!
A Ferencváros az NB I második fordulójában a Kispestet fogadta: a zöldek a második meccsén is betaláló Tököli révén hamar vezetést szereztek, majd Leandro növelte a tavalyi ezüstérmes előnyét. Az új kapussal "próbálkozó" Kispest a második félidőben sem tanúsított nagyobb ellenállást, a Fradi még további két gólt szerzett (mindkettőt védő lőtte: az egyiket Szkukalek, a másikat Dragóner) és megérdemelten győzte le a Kispestet.
Tabella, góllövőlista/sport/magyarfoci/20020802aborsodi.htmlMenetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Remek hangulatú mérkőzésen a Ferencváros nyolcezer néző előtt, szép gólokat lőve magabiztosan győzött a Kispest ellen. A lefújást követően vastaps és tűzijáték fogadta a zöld-fehérek jó játékát és biztos sikerét.

Borsodi Liga, második forduló:
Ferencváros - Kispest-Honvéd 4-0 (2-0)
Üllői út, 8000 néző
vezette: Hanacsek
Ferencváros: Szűcs L. - Vukmir, Dragóner, Gyepes - Kriston, Kapic (Szili 61.), Lipcsei, Szkukalek, Leandro (Somorjai 74.) - Gera (Jovic 80.), Tököli.
Kispest: Tóth J. (Horváth, 46.) - Batrinu, Dulca, Téger, Balint - Babos (Hercegfalvi 50.), Dubecz, Piroska, Laczkó (Kozarek 58.) - Sasu, Torghelle.
gól: Tököli (10.), Leandro (18.), Szkukalek (76.), Dragóner (81.)
sárga lap: Vukmir (73.), illetve Babos (39.), Sasu (48.)

10. perc: Leandro a felezővonal tájékáról, közvetlenül az oldalvonal mellől hosszú átadással indította Tökölit, aki két védő között kitört és tizenhárom méterről, középről a léc alá vágta a labdát. A csatárnak ez volt a századik NB I-es gólja (1-0).

18. perc: Kriston cselezgetett a jobb oldalon, beadását Gera sarokkal Leandro elé perdítette, a brazil légiós elsőre a felső kapufát találta el, ám a kipattanó labdát az ügyetlenkedő, késlekedő Tóth mellett a kapu bal sarkába gurította (2-0).

34. perc: Kriston átadását Leandro tisztán vehette át a tizenhatos vonalánál, majd ballal a jobb sarkot célozta meg, Tóth ezúttal bravúros vetődéssel hárított.

70. perc: Torghelle labdájára Sasu csapott le, azaz csapott volna, ha Gyepes közvetlenül a tizenhatos vonala előtt hátulról nem löki meg az egyedül kapura törő kispesti játékost - Hanacsek sípja néma maradt.

76. perc: Gera átadásával Szkukalek ugrott ki, és az ötös bal oldali sarkáról a rosszul vetődő kapus hasa alatt a jobb sarokba gurított (3-0).

81. perc: Lipcsei jobb oldali szögletét Dragóner fejelte öt méterről kapura, és a labda az ügyetlenkedő Horváth kezei között a kapuba vánszorgott (4-0).

Garami József (Ferencváros) : "Döntőnek bizonyult, hogy gyorsan vezetést szereztünk, jól is játszott a csapat, és megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Ettől függetlenül pórul járnak azok a csapatok, amelyek lebecsülik majd a kispestieket korábbi problémáik miatt, éppen ezért örülök a szép góloknak és a biztos győzelemnek."

Gujdár Sándor (Kispest): "Tulajdonképpen számunkra 0-2-ről indult a mérkőzés, hiszen két hatalmas egyéni hibából kétgólos előnyre tett szert a Ferencváros. Márpedig a zöldeknek ilyen előnyt nem szabad adni, s a második félidő elején hiába játszottunk jobban, a Fradi simán és megérdemelten nyert ellenünk."

Bánki József