Vágólapra másolva!
Múlt pénteken temették el Dárdai Balázst, az NB III-as Barcs 23 évet élt labdarúgóját. A berlini Hertha és a magyar válogatott erősségének öccse július 20-án Körmenden, egy barátságos mérkőzésen lett rosszul, s még ott a pályán elhunyt - a halál okát még nem hozták nyilvánosságra. Ifj. Dárdai Pál szerint testvérének a szíve nem volt rendben.

A boncolási jegyzőkönyvben foglaltakról eddig nem lehetett információt szerezni sem a családnál, sem a barcsi sportegyesületnél, sem pedig a pécsi sportorvosi intézetben, ahová évek óta ellenőrzésre járt. Utóbbi helyen hetekkel a tragédia előtt alapos, a szívére is kiterjedő, negatív eredményű kötelező szűrővizsgálaton is átesett.

Pécsett különféle mendemondák keringenek a fiatal sportoló valóban érthetetlennek tűnő haláláról, de ezeket a híreket az elhunyt bátyja, a Hertha BSC-ben játszó, válogatott ifj. Dárdai Pál cáfolta.

Elhunyt Dárdai Balázshttp://forum.origo.hu/forum/forumServlet?act=show&fid=44814

"Szegény Balázs rendkívül sportszerű életet élt, és bár nem vagyok orvos, azt tudom a boncolás alapján, a szíve nem volt rendben. Azt azonban, hogy a szívizomgyulladása veleszületett vagy mostanában szerzett betegség volt-e, csak a szövettani vizsgálat mutatja majd ki. Pár hónapja ugyanis átesett vérvételen, terheléses EKG-n, panaszai sem voltak, semmi nem utalt a gondra" - mondta ifj. Dárdai Pál.

Értesüléseink szerint a szövettani eredmény a napokban lesz meg.

Horváth László