Vágólapra másolva!
Szerdán negyven mérkőzést rendeztek a labdarúgó UEFA-kupa selejtezőjében. Az Újpest 2-2-es döntetlent ért el feöreri Klaksvik otthonában, a Ferencváros viszont 4-0-ra verte ciprusi AEL Limassolt az Üllői úton.

Forrás: MTI


Tököli az első gólt ünnepli
Fotó: MTI
UEFA-kupa selejtező, 1. mérkőzés:
Ferencváros - AEL Limassol 4-0 (2-0)


FTC:
Limassol:
gól:
sárga lap:

Kezdettől fogva a Fradi irányította a játékot. Az első helyzetre ugyan nyolc percet várni kellett, utána azonban jóideig nem volt nyugta a limassoli kapusnak. A nyolcadik percben Lipcsei a bal oldalról, az alapvonaltól mindössze egy méterre elvégzett szabadrúgásból egyből a ciprusi kaput vette célba. A meglepett Leoni kezéből kiugrott a labda, majd az egyik védő lábáról ki híján a kapuba pattant. Egy percre rá Leandro emelt mesterien Gera elé, aki 10 méterről, jobb belsővel egyből a keresztlécre terelte a labdát.

A következő támadást már nem úszta meg az AEL, Kapic pontos labdáját a kiugró Tököli 12 méterről a kifutó kapus mellett a hálóba gurította (1-0).

A középkezdés után sem szusszanhattak a ciprusiak, a zöld mezesek azonnal leronhanták őket, labdát szereztek, majd Lipcsei hosszú átadása után Tököli máris duplázott: a nyáron még a Limassol által (is) csábított csatár tizenhatról, jobbal helyezett a bal alsó sarokba (2-0).

A mesés kezdés után mezőnyjáték következett, a Limassol kétgólos hátrányban sem tudott mit kezdeni a labdával. Némi durváskodást, egy-egy jó Leandro- illetve Lipcsei-lövést lehetett látni a szünetig.

A második félidőben ismét csomagban kapta a gólokat az AEL. Az 54. percben Leandro egy 22 méteres szabadrúgásból ballal a keresztlécre tekerte a labdát, a kipattanót az érkező Gera az üresen maradt kapuba bólintotta (3-0).

Az 58. percben Szkukalek Igor enyhített a mozgáshiányán. Egy vendégtérfélen megszerzett labdával a balösszekötő helyén, mindenféle flikk-flakk nélkül, egyszerűen berohant a tizenhatoson belülre, majd 10 méterről irgalmat nem ismerve a hosszú sarokba lőtt (4-0).

Leandro: Brazíliában is ismerik a Fradit/sport/magyarfoci/20020812leandro.htmlHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

Ezután sem állt le a Fradi, előbb Leandro kapáslövése, majd Dragóneer közeli fejese kerülte el kevéssel a kaput. Szűcs Lajosnak a 76. percben kellett először védenie, ekkor Konsztantinu bombáját bokszolta ki.

A ráadás perceiben Kriston sajnos nem lőtte be a Ferencváros ötödik gólját, ennek ellenére a Fradi nem csak a négygólos előny, hanem a két csapat játéka közötti nagy különbség miatt is nyugodtan utazhat a ciprusi visszavágóra.

A csapaton kívül a közönséget is dicséret illeti, mert bár a meccs eleji tűzijátékért feltehetően fizetni kell a klubnak, a szurkolók kiváló hangulatot teremtettek, mi több, a B-közép és a ciprusi tábor sálakat cserélt, és megtapsolta a másikat.

Garami József, az FTC szakmai igazgatója: "Mindkét játékrész elején kiválóan futballoztunk, s gólokat lőttünk. A mérkőzés többi szakaszában azonban bebizonyosodott, hogy a ciprusiak is jó játékerőt képviselnek. Úgy érzem, ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk."

Andreas Michaelidesz, az AEL vezetőedzője: "A Ferencváros már az első tíz percben eldöntötte a mérkőzést. Jól játszott a magyar csapat, ám a visszavágón legalább a győzelmet szeretnénk megszerezni. Ígérem, legközelebb felkészültebbek leszünk."

Bánki József, Bordás Gábor