Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig rendezik a labdarúgó NB I. 4. fordulóját. Ezúttal mind a 12 csapat pályára lép, igaz, a nemzetközi kupákban érdekelt három együttes egyformán vasárnap játszik. A forduló nyitómérkőzésén, pénteken a Kispest a Videotont fogadja.

A magyar labdarúgó-bajnokság negyedik fordulójának nyitómérkőzésén az ősszel két gyengébb teljesítményt nyújtó együttes, a Kispest és a Videoton lép pályára. A hazai együttesben rengetegen bajlódnak sérüléssel, így Fitos József nem számíthat Florin Batrinu, Babos Ádám játékára, de kérdéses, vajon Tóth József és Dorel Balint felépül-e a kezdősípszóig. A Videotonnál fegyelmi okok miatt Vasas és Terjék a juniorok között készülhet. A fehérváriak utoljára 1984 októberében nyertek Kispesten, sőt, 1994 óta gólt sem szereztek a Bozsik-stadionban.

A várható kezdőcsapatok
Kispest: Tóth - Téger, Balint, Dulca, Hercegfalvi - Laczkó, Piroska, Takács, Torghelle - Kozarek, Sasu
Videoton: Végh - Tímár, Pomper, Vilotic, Kovács B. - Szalai, Némedi, Tóth B., Dvéri - Daniel, Hamar

Dunaújvárosban az új stadionba már csak azért is érdemes lesz kilátogatni, hogy frissiben láthassák a szurkolók a Manchester-verő Zalaegerszeget. A hazai együttesből hiányzik majd Bagoly Gábor, aki részleges combizom-szakadást szenvedett. A vendégektől Nagy Lajos hiányzik, a másik sérült, Molnár Balázs már a MU ellen is pályára lépett.

Két százszázalékos együttes csak össze Győrött, ahol az MTK vendégszerepel majd. A hazai együttesben mindenki egészséges, s a három siker nagyon feldobta a csapatot. Az MTK kiélezett, remek meccset vívott egy hete a Debrecennel, Egervári Sándor az akkori csapatból Molnárra nem számíthat sérülése miatt.

Siófokon két újonc csap össze, a Balaton partjára ezúttal ugyanis a Békéscsaba látogat. A hazai együttesben Csordás Csaba és Szabó Csaba is sérült, míg Filipovic, valamint Schwarz eltiltását tölti. Amíg a hazaiaknál csatárhiány lépett fel, addig a vendég együttesben több védő bajlódik sérüléssel. Így Gabala, Fehér, Futaki és Valentényi sem százszázalékos, bár játékukra azért valószínűleg sor kerül. Udvari piros lapja miatt nem játszhat.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020802aborsodi.htmlKi nyeri a Borsodi Ligát?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=28884

A Fradi a Sopront fogadja, s ha a tabellára nézünk, láthatjuk, az első helyezett fogadja az utolsó előttit. A hazaiaknál Zombori Achilles-ín problémák, Károlyi térdszalag-húzódás miatt nem játszik, Penksa pedig még lábadozik műtétje után - ennek ellenére meglepetés lenne a zöld-fehér pontvesztés.

A Debrecen az Újpestet fogadja, a csapatban ismét pályára léphet a sérüléséből felépült Dombi Tibor. Az Újpestből Vlaszák Géza eltiltás, Medgyesi László, Lubos Kozel, Németh Tamás és Simek Péter sérülés miatt hiányozhat. Bemutatkozhat viszont az újonnan igazolt Léránt Péter, amennyiben papírjai rendben lesznek a mérkőzés kezdetére.

A 4. forduló műsora:
péntek
Kispest - Videoton 18.00
szombat
Győr - MTK 19.00
Siófok - Békéscsaba 19.30
vasárnap
Dunaferr - ZTE 17.00
FTC - Sopron 19.30
Debrecen - Újpest 20.00