Vágólapra másolva!
Az eredménytelen szereplésre hivatkozva lemondott posztjáról Bognár György, az NB I utolsó helyén álló Sopron futballcsapatának a vezetőedzője. A klub vezetősége elfogadta a szakember döntését, a szerződést közös megegyezéssel bontották fel.

A szombati, Kispest-Honvéd elleni idegenbeli mérkőzésre Farkas József pályaedző készíti fel az együttest, a távozó szakvezető utódját később jelölik ki. A felügyelő bizottság közleményében azt is kiemeli, hogy az eredménytelenségben (négy mérkőzés, négy vereség, két rúgott, nyolc kapott gól) néhány játékos helytelen hozzáállása is szerepet játszott, s ezért ők pénzbüntetésre számíthatnak.

Bognár úgy véli, hogy a kialakult helyzetben nem volt más választása, mint felajánlani a lemondását. "A bajnokság elején kitűzött cél, a hatodik hely megszerzésének érdekében szerettem volna nyíltabb játékra rávenni az együttest, de sajnos az eddigi négy mérkőzésen ez nem úgy sikerült, ahogy azt terveztem" - mondta a szakember. "A profi futball eredménycentrikus, így természetes, hogy a klub vezetői és a közönség is győzelmeket vár. A négy találkozón nem tudtunk nyerni, így számomra egyértelmű volt, hogy távoznom kell."

Bognár a második vezetőedző, aki az élvonal 2002/2003-as idényében felállt a kispadról, pénteken Pásztor József jelentette be, hogy távozik a Békéscsaba éléről.

Botár László