Vágólapra másolva!
Nehezen, egyes lila-fehér szurkoló szerint sehogyan sem akar összeállni az Újpest együttese, pedig a nyáron honi szinten meghatározó labdarúgók kerültek a klubhoz. Hétfőn a bajnok Zalaegerszeg győzte le a violákat, mégpedig játszi könnyedséggel, amit az legeredményesebb játékosa, a  négy találatnál járó Horváth Ferenc is elismert.

"Sajnos tényleg simán győztek le bennünket a zalaiak" - mondta Horváth Ferenc. "Pedig az edzőváltás után javult az öltözői légkör, ám ez a kudarc újfent demoralizáló volt számunkra. Főként az, ahogyan kikaptunk, hiszen esélyünk sem volt a pontszerzésre."

- Mi lehet a fő gond a csapatnál?
- Nincs mese, Újpesten még nagyobb vehemenciával kell futballoznunk, itt senkinek sem adhatunk tiszteletet. Sok jó játékosunk van, csapatunk azonban még nincs. Szerencsére a válogatott mérkőzés miatt most lesz két hetünk, ami alatt összerázódhatunk.

- Ezen a taktikai összeérést érti?
- Azt is, hiszen kár lenne tagadnom, a ZTE ellen jómagam és Kovács Zoli is hibáztunk, amikor már a saját tizenhatosunknál megtámadtuk a zalaiakat, ami által hatalmas űr tátongott a csatár- és a középpályássorunk között. Az említett kéthetes szünetben meg kell találni mindenkinek a helyét a csapatban, hiszen Magyarországon két klubnál van abszolút eredménykényszer, a Fradinál és Újpesten. Ráadásul két hét múlva éppen a Ferencvárost fogadjuk, ami, mondanom sem kell, a lila-fehér szurkolók számára is az év eseménye.

- Az újpesti drukkerektől sok szidalmat kell elviselniük?
- Jogosan türelmetlenek a szurkolók, elvégre a nyári igazolások után okkal várnak el jobb és főként eredményesebb játékot a csapattól. Remélem hamarosan örömet okozhatunk nekik, hiszen eddig csak keserűségben volt részük.

Bánki József