Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága sárga lapok miatt 4500 frankos (735 ezer forint) büntetéssel sújtotta a Ferencvárost. A zöld-fehérek öt játékosa is figyelmeztetést kapott az UEFA-kupa selejtezőjének augusztus 29-ei, limassoli visszavágóján, s ez a szabályok értelmében automatikusan magával vonja a fizetési kötelezettséget.

Mivel Leandro már a második sárgáját gyűjtötte be Cipruson, nem léphet pályára az első forduló első mérkőzésén a török Kocaeli ellen (szeptember 19., Üllői út). Szintén egy találkozóra szóló eltiltást kapott Sasa Ilic, a ZTE kapusa, akit kiállítottak a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik körének visszavágóján, a Manchester United otthonában. A szerb hálóőr így kihagyni kényszerül a horvát Dinamo Zagreb elleni szeptember 19-ei, idegenbeli összecsapást.

A legsúlyosabb büntetést a Fenerbahce együttese kapta: a törököknek 50 ezer frankot kell befizetniük a szövetség kasszájába, mert a Feyenoord elleni, augusztus 27-ei BL-selejtezőn szurkolóik különböző tárgyakat dobáltak be a pályára. A mérkőzést és a párharcot is a hollandok nyerték, előbbit 2-0-ra, utóbbit 3-0-ra.