Vágólapra másolva!
Eddig egy mérkőzést játszott új csapata színeiben Mátyus János, a skót Hibernian szurkolói mégis megkedvelték a magyar védőt. A játékos részese volt ugyanis a Motherwell elleni sikernek, amellyel a gárda első pontjait szerezte az idei szezonban.

Az Energie Cottbus labdarúgója ingyen igazolhatott Skóciába, ahol augusztus 31-én, a Motherwell elleni bajnokin győzelemmel mutatkozott be a szurkolóknak. A védő a klub különböző (hivatalos és nem hivatalos) honlapjain nyilatkozott a jövőről.

"Nagyon nagy nyomás volt a csapaton, de a győzelemmel talán elkezdhetjük a felzárkózást. Egész jól futballoztunk, megérdemeltük a sikert. Ennek ki kellene tartania a Dunfermline elleni összecsapásig is" - nyilatkozta a válogatott védő, aki várhatóan a szerda esti bajnokin is kezdő lesz. Érdekesség, hogy a játékos most debütálhat hazai pályán, ám korábban, még a magyar olimpiai és utánpótlás-válogatottal már szerepelt az Easter Roadon, akkor Skócia 3-1-re győzött. Mátyus a Daily Recordnak és a The Scotsman című lapnak nyilatkozva elmondta, nagyon reméli, jelenlegi, egyéves szerződése csak a kezdet, s ha sikerül meggyőznie játékával Bobby Williamson edzőt, akkor több időt tölthet majd Skóciában.

Mátyus szerint nincs sok esélyünk az Eb-selejtezőn/sport/magyarfoci/20020129matyus.html

"Sajnos Izlandra nem utazhattam el a válogatottal, mert a kerethirdetéskor nem volt csapatom. De biztos vagyok benne, hamarosan visszatérhetek. Már beszéltem Gellei Imre szövetségi kapitánnyal, ő tudja, hogy szívesen játszom a magyar csapatban. Mindig is különleges érzés a nemzeti együttesben játszani, rengeteg nagy meccset vívtam már. Szívesen emlékszem az olaszok elleni összecsapásra, de például az 1999-es, Anglia elleni mérkőzésre is. Steve McManaman ellen kellett futballoznom, s nem lőtt gólt. Azt hiszem, a skót bajnokság sokat segít majd abban, hogy visszakapjam helyem. Miután két és fél év után elhagytam Cottbust, nagyon fontos volt, hogy megfelelő együttesre leljek. Mindig is szerettem volna Nagy-Britanniában futballozni, külön öröm, hogy olyan nagy klubba szerződhettem, mint a Hibernian" - nyilatkozta a 34-szeres válogatott hátvéd.

Pincési László