Vágólapra másolva!
A Megyeri úti rangadón, az Újpesttől 3-0-s vereséget szenvedett Ferencvárosra az UEFA-kupában csütörtökön újabb feladat vár. A zöldek a török Kocaelispor együttesét fogadják az Üllői úton, s hogy milyen játékerőt képviselnek a vendégek, arról Pölöskei Gábor, az FTC pályaedzője beszélt az [origo]-nak, miután Isztambulban megtekintette a Fradi riválisának soros bajnoki mérkőzését.

"Nagyon jó meccset láttam, amelyen a Kocaelispor a Galatasaray vendége volt" - kezdte Pölöskei, aki az újpesti derbi 20. percére érkezett vissza Isztambulból. "Abból a szempontból viszont speciális mérkőzés volt, hogy csütörtöki ellenfelünk teljes mértékben alkalmazkodott a lényegesen erősebb Galatasarayhoz. Vagyis teljesen beálltak védekezni, és csupán a kontratámadásaikban bízhattak, igaz, abban sem sokáig, hiszen a "Galata" már a félidőben 2-0-ra vezetett, és ennyi is maradt a végeredmény."

Botrány és újpesti siker a csúcsrangadón/sport/magyarfoci/20020914feltamadt.htmlHajrá, Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900

"Ám mielőtt bárki azt hinné, gyenge csapat ellen lépünk pályára, azt ki kell, hogy ábrándítsam, mivel a Kocaelispor játékosai egytől egyig gyors labdarúgók. Nem túlzás, sprintben közlekedtek 90 percen keresztül. Ez nem véletlen, ugyanis a török bajnokság színvonala és ritmusa köztudottan magasabb a miénknél. A Kocaelispor két bolgár csatárára, Ivanovra és Alekszandrovra mindenképpen figyelnünk illik, s feltűnt, hogy a középhátvédjük előszeretettel lép be a játékba, jól hozza ki a labdákat a védővonalból. Ugyanakkor olykor könnyelmű is, s ezt, ha éberek vagyunk, kihasználhatjuk."

"Ettől függetlenül csak ismételni tudom, az első perctől kezdve tökéletesen koncentráltan kell futballoznunk, a törökök ugyanis gyorsaságban komoly nehézségeket okozhatnak nekünk. Mindent egybevetve azonban tovább kell jutnunk, már csak a szurkolóink kiengesztelése miatt is. No meg ezáltal a bajnokikra talán visszanyerné a csapat az önbizalmát" - mondta Pölöskei.

Bánki József