Vágólapra másolva!
Péntektől vasárnapig rendezik a labdarúgó NB I kilencedik fordulójának mérkőzéseit. A sorozat a legérdekesebbnek ígérkező összecsapással kezdődik, a táblázaton jelenleg második Győri ETO a negyedik helyezett Ferencvárost fogadja.

Komoly rangadóval nyit a Borsodi Liga kilencedik fordulója, hiszen a nyitómérkőzésen a jelenleg második Győri ETO a negyedik helyezett Ferencvárost fogadja. Győrött mindig kiváló mérkőzést szokott játszani a két csapat, ebben lehet bízni idén is. A hazai együttesben felépültek a sérültek, egyedül a porcműtéten átesett Stark Péter kényszerül a lelátóra. A Fradinál nagy kérdés volt, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága milyen döntést hoz Dragóner ügyében. A védőt korábbi kiállítása miatt négy mérkőzésről tiltották el, s a klub reménykedett, ha a fellebbezésnek helyt adnak, s kettőre csökkentik a penzumot, akkor Győrött pályára léphet. A fellebbviteli bizottság azonban jóváhagyta korábbi döntését, így a hírek szerint az ex-győri Bognár kap lehetőséget jobb oldalon, míg a söprögető szerepében Vukmir lép pályára. A gárdából sérülés miatt Penksa, Balog és Károlyi hiányzik.

A várható kezdőcsapatok
Győr: Sebők - Böjte, Lakos, Hucika - Peric, Szanyó, Jovanovic, Németh N. - Herczeg, Nicsenko, Baumgartner
FTC: Szűcs - Bognár, Vukmir, Gyepes - Kriston, Kapic, Lipcsei, Szkukalek - Gera, Tököli, Leandro

A szombati összecsapások közül talán a Videoton-ZTE mérkőzés lehet a legizgalmasabb, már csak azért is, mert két olyan együttesről van szó, amely a tavalyi szezonhoz képest nagyságrendekkel rosszabbul szerepel. A fehérváriaknál nagy problémát okoz, hogy nincs igazi gólszerző csatár, ráadásul a kevés lehetőség még jobban szűkül, hiszen Terjék mellett Földes is huzamosabb ideje sérült, csakúgy, mint a középpályás Bekő. A Zalaegerszeg együttesében is akadnak sérültek, így Molnár Balázs, Nagy Lajos, Babati és Ilics kapus sem bevethető. Tavaly 1-1-es döntetlen született Fehérvárott (a rájátszásban a Vidi felcserélte a pályaválasztói jogot, ezért nem játszottak kétszer az otthonában).

Újpesten a Kispest vendégszerepel, s fővárosi rangadón mindkét együttes számára nagy a tét. Az Újpest még mindig keresi igazi önmagát, egy győzelem jót tenne a PSG elleni UEFA Kupa-visszavágóra, míg a Kispest rossz szereplését enyhíthetné ponttal, pontokkal. A hazaiaknál a lábadozó Medgyesi, az "örök" sérült cseh Sloncík és Kozel mellett Posza kapus, valamint az Őrbottyán elleni edzőmérkőzésen megsérült Léránt és Szélesi játéka is kérdéses. Kispesti részről sérült nincsen, csak beteg: az influenza miatt többen (Hercegfalvi, Babos, Balint) is edzéseket hagytak ki, de várhatóan pályára lépnek a Megyeri úton.

Vasárnap vidéki rangadót rendeznek, amelyen a meglepetésre remeklő újonc Siófok Debrecenbe látogat. A hazai együttes az összecsapás favoritja, még akkor is, ha a komplett kezdőcsapatból Bernáth és Szatmári sérülés, Flavio Pim, valamint Habi eltiltás miatt nem léphet pályára. A vendég Csank-csapatban László és Szalai hosszabb ideje sérült, csakúgy, mint Csordás, aki mire felépült volna, ismét rúgást kapott, s meghúzódott a bokaszalagja. Kovács Péternek vakbélgyanús tünetei voltak, egyelőre nem játszhat.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20020920aborsodi.htmlA Borsodi Liga menetrendje/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A Dunaferr hazai pályán a Sopron ellen gyűjtheti be a három pontot, megszakítva ezzel Komjáti András vezetőedző veretlenségi sorozatát, míg a listavezető MTK - a sérült Horváth Levente és a megműtött Juhász Roland nélkül - a vegetáló Békéscsabát fogadja.

A 9. forduló műsora
péntek:
Győr - Ferencváros 18.00
szombat:
Dunaferr - Sopron 16.00
Videoton - Zalaegerszeg 16.00
MTK - Békéscsaba 18.00
Újpest - Kispest 19.00
vasárnap:
Debrecen - Siófok 18.00