Vágólapra másolva!
Nem láthattuk a Gellei-csapat svédországi Eb-selejtezőjét, lemaradhatunk a szerdai, San Marino elleni meccsről is. Esterházy Márton, a közvetítés(ek) jogát értékesítő Sport Five egyik vezetője mindenesetre bizakodó, eredmény, megegyezés kedden várható.

Továbbra is komoly indulatokat gerjeszt, hogy az MTV nem közvetítette a magyar válogatott svédországi Eb-selejtezőjét. Sokan pedig - tévesen - azt hiszik, hogy ehhez az MLSZ-nek bármi köze lenne, ami azért sem lehetséges, mert a svédek a Kirch-médiacsoporttal állapodtak meg mérkőzéseik közvetítésében. A magyar szövetség pedig igyekezett közbenjárni, még garanciát is vállalt a fizetési kötelezettségre. Ám a német cég hajthatatlannak bizonyult, mondván az MTV már korábban is megbízhatatlan partnernek bizonyult számukra.

A San Marino elleni szerdai Eb-selejtező közvetítésének tárgyalásai során viszont már a Sport Five is szerepet vállal, ami a sportág híveit annyiban derűlátásra ösztönözheti - még ha kőkemény üzletről is van szó - , hogy a cég egyik vezetője Esterházy Márton, a hajdani válogatott labdarúgó. Őt kérdeztük, hogy állnak a tárgyalások a magyar csapat szerdai találkozójának közvetítését illetően.

"Természetesen felvettük a kapcsolatot az MTV-vel, ám ajánlatunkra választ még nem kaptunk" - mondta Esterházy. "Vagyis egyelőre konkrétumról nem tudok beszámolni, személy szerint mégis bizakodó vagyok. Mielőtt bármilyen tárgyalási titkot megszegnék, maradjunk annyiban, nem csupán a kincstári optimizmus okán mondom ezt. Egyébként minden nemzeti válogatottnak megvan a médiapartnere, amely közvetíti a mérkőzéseit, a svédek a Kirch-csoporttal állapodtak meg. Utóbbi pedig csomagban - a stockholmi mellett a San Marino elleni meccsel együtt - értékesítette a közvetítési jogot, különben soha nem adták volna oda 20 ezer euróért a stockholmi meccset."

Nem láthatjuk az Eb-selejtezőt sem!!!http://forum.origo.hu/forum/forum?act=show&fid=48144Királyt hősnek tartják a lengyelek/sport/magyarfoci/20021014kiralyt.htmlA hét futballmagyarjai (október 7-13.)/sport/magyarfoci/20021014ahet1.html

Esterházy így folytatta: "Csak érdekességképpen jegyzem meg, a szombati svédországi selejtezőn mi is "erőlködtünk" a konkurens cégnél a közvetítés érdekében, ami esetünkben olyan megpróbáltatás volt, amit azzal a példával illusztrálnék, mintha a Nike sietett volna az adidas segítségére. Ugyanakkor hagyjuk a múltat, csak ismételni tudom, bizakodó vagyok a San Marino elleni mérkőzés közvetítésével kapcsolatban, konkrét megegyezésről reményeim szerint már kedden beszámolhatok."

Bánki József