Vágólapra másolva!
Sokan szorongatták Gera Zoltán kezét a San Marino elleni Eb-selejtező után a Megyeri úton, ám a mesterhármast szerző ferencvárosi futballista legnagyobb elismerése talán mégis az, hogy az Eurosport az ollózásos találatát minősítette Európa legszebb góljának ezen a héten.
EPA
Hányat lőttem?
- Tévedek, ha azt mondom, ez volt élete mérkőzése?



- Az ominózus ollózásos találatánál figyelte a kapus helyezkedését, vagy ösztönből cselekedett?
- Nem volt más választásom, ezt kellett tennem. Persze, amikor lepattant a labda előttem, s háttal álltam a kapunak, visszanéztem, vajon a kapus hol helyezkedik. Mázlim volt, nem számított az ollózásra. Ha gondol erre, valószínűleg kivédi a lövést, de hiába, ennyit számítanak a váratlan megoldások a mai futballban.

- Az Eurosporttal ellentétben nekem a második gólja az elsőnél is jobban tetszett.
- Őszinte legyek? Nekem is.

- Azért fogta a fejét, mert önmaga is alig hitte le, hogy ilyen jól eltalálja a labdát?
- Igen, azért. Tököli Attilától remekül kaptam vissza a labdát, majd éreztem, hogy ballal tüzelnem kell. Mondanom sem kell, határtalanul boldog voltam, hogy ekkora gól lett belőle.

- Ezt követően viszont kapott hideget-meleget klubtársától, Dragóner Attilától, amikor ziccerben elfejelte előle a labdát.
- Hú, azt nagyon sajnáltam, mivel Attila góllal akarta ünnepelni ötödik házassági évfordulóját, amit meghiúsítottam, s ezért elnézést is kértem tőle. Ám "Dragó" nagyon rendes srác, a végén már nevetett az egészen. Annyiban azonban "sáros" vagyok az ügyben, hogy hallottam, rám kiabál, hagyjam a labdát, viszont ekkor már nem tudtam változtatni a mozdulaton, és mellébólintottam.

Gera csodálatos estéjehttp://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=48304Tömeg a Fradi jegypénztárai előtt/sport/magyarfoci/20021017tomeg.html

- Amikor a szünetben 0-0-ra állt a meccs, biztos volt abban, hogy beáll?
- Biztos nem voltam benne, inkább éreztem, hogy szükség lesz rám a pályán. Örülök, hogy így lett, ezúttal minden bejött nekem.

- Mi a jelenlegi magyar válogatott legnagyobb erénye?
- Az egység, s ez igaz a Fradira is. Jó ilyen csapatokban szerepelni, ahol mindenki segít a másiknak a pályán és azon kívül is.

- Feltételezem, hogy minden eddiginél többen faggatták és gratuláltak a meccs után. Miként viselte ezt?
- Idővel kicsit már fárasztó volt a folyamatos érdeklődés, hiszen nem is tudom, hányszor kellett felidéznem a meccs pillanatait, ugyanakkor tisztában vagyok azzal, hogy egy futballistának ezt kötelező felvállalnia. No meg nincs is ellenemre, elvégre a szeretet nálam éltető erő.

Bánki József