Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga tizenegyedik fordulójának nyitányán alacsony színvonalú, de küzdelmes mérkőzésen a több helyzetet kidolgozó Győr megérdemelten szerezte meg a három pontot a Kispest ellen.

Borsodi Liga, 11. forduló:
Győri ETO - Kispest-Honvéd 3-1 (1-0)
Győr, 1500 néző
vezette: Makai
Győr: Sebők - Regedei, Karabatic, Baranyai - Németh N., Jovanovic (Erős 63.), Szanyó, Hucika (Lakos 84.) - Peric, Nicsenko, Weitner (Herczeg 70.).
Kispest: Tóth - Babos, Téger, Dulca, Laczkó - Hercegfalvi (Borgulya 79.), Dubecz, Bárányos, Batrinu, Piroska - Torghelle.
gól: Szanyó (32., 11-esből), Nicsenko (52.), Németh N. (90.), illetve Piroska (54.)
kiállítva: Borgulya (83.)
sárga lap: Jovanovic (30.), Erős (78.), illetve Dubecz (43.), Batrinu (62.)

Tabella, góllövőlista/sport/magyarfoci/20021018aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

Meglepően kevesen, mindössze 1500-an voltak kíváncsiak a forduló nyitó mérkőzésére. A győriek több gólhelyzetet dolgoztak ki, mint ellenfelük, ám a mindent eldöntő harmadik gólt csak az utolsó percekben lőtték be.

20. perc: Weitner iramodott meg a jobb oldalon, középreadása után Nicsenko tizenegy méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

28. perc: Torghelle bombáját Sebők bravúrral ütötte szögletre.

32. perc: Nicsenkót buktatták a kispesti tizenhatoson belül, Makai határozottan a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Szanyó lőtte a jobb alsó sarokba (1-0).

47. perc: Németh tizenkét méteres lövése a felső lécről pattant az alapvonalon túlra.

53. perc: Szanyó szabadrúgása után Nicsenko mellel maga elé tette a labdát, majd hat méterről félfordulattal a bal sarokba lőtt (2-0).

54. perc: Dubecz átadása után Piroska öt méterről helyezte a győriek hálójába a labdát (2-1).

83. perc: Borgulya szándékosan megrúgta Hucikát, a játékvezető ezért piros lapot mutatott fel a kispesti játékosnak.

90. perc: a lesre játszó kispesti védők közül Németh lépett ki, s lőtt tíz méterről a jobb alsó sarokba (3-1).

Tamási Zsolt (Győr): "Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mert a Kispest masszívan játszott. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, szünet után azonban korábban is eldönthettük volna a találkozót."

Gujdár Sándor (Kispest): "Az első harminc perc nem azt mutatta, hogy két góllal kikapunk. A tizenegyes váratlanul esett, s később a győriek nagyobb tudása kidomborodott. Borgulya kiállítása teljesen pedig jogos volt."

Papp Győző