Vágólapra másolva!
Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója a keddi, Pápa elleni Magyar Kupa-fellépésen és a pénteki, Békéscsaba elleni hazai bajnokin is azokat a labdarúgókat fogja szerepelteti, akik a november 12-ei, stuttgarti UEFA-kupa visszavágón is pályára léphetnek.

Például a három sárga lapot összegyűjtött Kriston Attila eleve nem játszhat a "sváb fővárosban", így helyén a Győrből igazolt, és eddig remek benyomást keltett Bognár Zsolt játszik, továbbá Pápán kereken 100 nap után Marek Penksa is a kezdő tizenegyben kap helyet. Igaz, ehhez azért hozzájárult Gera Zoltán kisebb sérülése is, ám a fiatal csatár a Békéscsaba elleni bajnokin már feltehetően újra elfoglalja a helyét az együttesben.

A pápai Magyar Kupa-mérkőzés érdekessége, hogy a hazai csapatot az a Pintér Attila dirigálja a kispadról, aki a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb ferencvárosi labdarúgója volt. Nem véletlen, hogy a fiatal tréner szokásához híven magabiztosan, de mégis meghatottan beszélt a Fradi elleni találkozóról. "Fura, egyben felemelő érzés a Ferencváros ellen felkészíteni a csapatomat, elvégre gyönyörű éveket töltöttem az Üllői úton s máig ezer szál köt a zöld-fehér klubhoz. Ezúttal nem kell külön motiválnom a játékosaimat sem, hiszen számukra is óriási kiugrási lehetőség ez a 90 perc. Jól ismerjük a zöldek játékát, nagyszerű csapat, ám nem mondhatok mást, arra készülünk, hogy kiverjük a kupából nagynevű ellenfelünket. Régi igazság ugyanis, hogy a pályán nincs barátság" - mondta Pintér Attila, akinek lelkesedésére jellemző, hogy egyrészt érzelmi, másrészt szakmai okokból is a helyszínen, az Üllői úton tekintette meg az FTC-Stuttgart UEFA-kupa mérkőzést.

Bánki József