Vágólapra másolva!
A Borsodi Liga tizenhatodik fordulójának nyitó mérkőzésén az első félidőben az Újpest százszázalékosan kihasználta gólhelyzeteit. Fordulás után még növelni is tudta az előnyét, a rendkívül gyenge teljesítményt nyújtó Győr csak a hajrában szépített.

Borsodi Liga, 16. forduló:
Győri ETO - Újpest 1-3 (0-2)
Győr, 1500 néző
vezette: Kassai
Győr: Sebők - Karabatic, Stark, Jovanovic (Erős, 88.), Hucika - Peric, Szanyó, Németh N. - Herczeg (Baumgartner, 71.), Nicsenko, Weitner (Milaimovic, 46)
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Korolovszky, Juhár, Thur, Simek (Kunzo, 83.), Farkas, Rósa H. - Móri (Poljakovic, 71.), Horváth F. (Németh T., 90.), Tokody
gól: Baumgartner (83.), illetve Rósa H. (20.), Horváth F. (32.), Tokody (75.)sárga lap: Szanyó (33.), Karabatic (60.), Hucika (71.), illetve Farkas (48.), Korolovszky (56.)

18. perc: Szanyó 10 méteres, éles szögből leadott lövését Vlaszák ütötte a mezőnybe.

20. perc: Horváth F. visszafejelt Rósa H. elé, aki a 16-osról lőtt, a labda a bal kapufáról pattant a hálóba (0-1).

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021122aborsodi.htmlEredmények, menetrend/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

32. perc: Rósa H. ívelt középre egy szabadrúgást, a leshatárról mozduló Horváth F. pedig 10 méterről a bal sarokba továbbított (0-2).

66. perc: Karabatic saját kapuja felé emelte a labdát, amely a hátráló Sebők fölött a bal kapufáról pattant ki.

75. perc: Rósa H. ment el a bal oldalon, középreadásából Tokody 5 méterről a léc alá fejelt (0-3).

83. perc: Baumgartner 15 méterről lőtt az újpesti kapu bal oldalába (1-3).

Tamási Zsolt, a Győr vezetőedzője: "Az első húsz percben teljes mértékben megvalósítottuk az elképzeléseinket, sorozatban az újpesti védelem mögé kerültünk, az utolsó passzok azonban nem sikerültek. A játékvezető döntően befolyásolta a mérkőzés alakulását, amikor Rósa gólja előtt a kezezést nem fújta le. A korábban jól teljesítő védelmünk Böjte és Baranyai kiválásával megbomlott, többek között ez a vereségünk oka. A szépítő gólunk későn született."

Szabó András, az Újpest vezetőedzője: "Köszönöm a csapatnak, hogy a negyvenedik születésnapomon ilyen szép győzelemmel ajándékozott meg. A média alapos zűrzavart csinált nálunk a héten, rendet kellett tenni a játékosok fejében. Nem játszottunk olyan jól, mint a Debrecen ellen, most viszont kihasználtuk a helyzeteinket."

Papp Győző