Vágólapra másolva!
Hiába rebesgették többen, hogy edzőváltást terveznek Újpesten, korábbi információnknak megfelelően ez nem következett be, hiszen szerdán megerősítették tisztségében Szabó Andrást, a lilák vezetőedzőjét. Az őszi harmadik hely megszerzése és azon egyszerű tény, hogy a mezőnyben az Újpest lőtte a legtöbb gólt, szintén Szabó András mellett szólt. A vezetők végleges döntéséről Bodnár István, a lila-fehérek klubigazgató-helyettese számolt be.

"A vezetőségben teljes egyetértés alakult ki Szabó András maradása mellett, mondhatom, 'sima ügy' volt a tisztségben való megerősítése. Azért is volt fontos a végleges döntés ez ügyben, mert ki kellett alakítani a csapat felkészülési programját. Ezt Szabó Andrással meg is tettük, s mivel jártam a februári, törökországi edzőtábor helyszínén, Antalyában, nyugodtan kijelenthetem, remek körülmények közepette készülhetnek a fiúk a tavaszi szezonra. Mi több, néhány edzőmeccset illetően egyeztettem is, ezek szerint az ugyancsak Antalyában edzőtáborozó osztrák Rapid Wien, a bolgár CSZKA Szófia, a svájci Aarau, a koreai Daewoo együttese, valamit egy villámtorna keretében a lett és a litván válogatott is az ellenfeleink között lesz. Már az említettek is nagyon nehéz ellenfélnek ígérkeznek, de nem elképzelhetetlen, hogy olyan jó nevű csapatokkal szemben is megmérkőzünk Törökországban, mint a holland PSV Eindhoven, Lisztes Krisztián együttese, a német Werder Bremen, a török Besiktas, az osztrák Austria Wien vagy éppen az ukrán Dinamo Kijev."

Az esetleges erősítésekről szólva Bodnár István nem tagadta, néhány labdarúgóval tárgyalásban állnak, ám ezek a megbeszélések csak jövő hét elején realizálódhatnak. Újpesten ugyanakkor nem titok, a három külföldi, a jugoszláv Poljakovic, a cseh Kozel és a szlovákiai Lenart mehet, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik értük, de hasonló helyzetben van a szintén szlovák Kunzo is. Érkezhet ellenben Pető Zoltán, aki tavasszal már az MTK kölcsönjátékosaként erősítette az Újpestet, ráadásul a liláknak elsősorban bal oldali futballistára van szüksége.

Bánki József