Vágólapra másolva!
Bár a Dunaferrnél a hírek szerint csak hétfőn döntenek a labdarúgócsapat sorsáról, jövőbeni finanszírozásáról, ám a jelek arra utalnak, hogy szétesőben van a három évvel ezelőtti bajnokcsapat. Legalábbis már több játékost is megkörnyékeztek rivális klubok.

Éger Lászlót például a ZTE és a Ferencváros is vinné, a jelenlegi állás szerint erre a zalaiaknak van nagyobb esélye. A Fradi ugyancsak szívesen látná soraiban a védő Kiss Györgyöt, akit már két évvel ezelőtt is meg akartak szerezni a zöld-fehérek, de a védekező középpályás Zováth János neve is felmerült az Üllői úton. Ugyanakkor Kiss Györgyöt leigazolná az MTK és az Újpest is, míg Zováth szintén szerepel a kék-fehérek kívánságlistáján. A nyáron az éppen az MTK-tól szerződtetett Balaskó Iván iránt pedig a Sopron és a Győr is erősen érdeklődik, míg az exferencvárosi Horváth Pétert és a technikás középpályást, Jäkl Antalt a sereghajtó Kispest invitálja.

Persze a többi újvárosi labdarúgót is örömmel látnák más egyesületeknél, de egyelőre a játékosok megvárják, hogy mi lesz a döntés a szakosztállyal kapcsolatban. Persze az elmaradt járandóságok is fontos tényezőt jelentenek a futballisták jövőjét illetően.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html

A hétfői egyesületi határozat előtt kiszivárgott információk alapján nem elképzelhetetlen, hogy a vezetők olyan dokumentum aláírására kérik fel a játékosokat, miszerint azok lemondanak a klub velük szembeni tartozásáról. Amennyiben ez megtörténik, néhány futballista azonnal szabadon igazolhatóvá válik, míg az egyesület megkíméli magát az időközben a Ferencvároshoz szerződött Sowunmi Thomaséhoz hasonló ügyektől: a válogatott csatár ugyanis feljelentette klubját az elmaradt kifizetések miatt, amiben a liga a játékosnak adott igazat.

Bánki József