Vágólapra másolva!
A magyar futball, ezen belül is a honi bajnokság általában két táborra osztja a közvéleményt. Van, aki úgy is szereti, ha a főszereplők folyamatosan luftot rúgnak ezerszázalékos ziccerben, mondván, ez akkor is a miénk, ugyanakkor akadnak, akik hosszú ideje csak legyintenek a sportágra. Az NB I mögöttünk hagyott őszi idénye speciel nem intézhető el egyetlen legyintéssel, ráadásul itt is két részre oszlott a mezőny: hét csapat a dobogóért, öt pedig a kiesés elkerüléséért harcolhat majd tavasszal. Az [origo] értékelése az őszi idényről.

Az ősz futballmagyarjai az [origo] szerint

Az őszi szezon előtt sokan a Várszegi Gábor érdekeltségébe tartozó csapatok - FTC, MTK - páros versenyét prognosztizálták, s ez az előrejelzés egyelőre fényesen bevált, igaz, az Újpest utóbbi időszakban mutatott formája az élen állók számára még sok nyugtalanságot okozhat. Mindenesetre a már említett Ferencváros és az MTK kapta a legkevesebb gólt (12, illetve 15) , s ez a mezőny két legrutinosabb és talán legsikeresebb szakvezetőjének - Garami József, Egervári Sándor - dicsérete is, elvégre ősi törvényt tartottak be, nevezetesen hogy egy csapatot hátulról kell felépíteni.

Lipcsei: jöhet az ünneplés!/sport/magyarfoci/20021210lipcsei.htmlZavadszky élete formájában/sport/magyarfoci/20021020zavadszky.htmlA Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20021206aborsodi.htmlA Ferencváros is kiesett az UEFA-kupából/sport/magyarfoci/20021112uefakupa.htmlJovic szerint bajnok lesz a Ferencváros/sport/magyarfoci/20021204jovic.htmlHajrá Fradi!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26900Hajrá MTK!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26269

A taktikai repertoárokat tekintve apró eltérés, hogy míg Egervári általában négy védővel (Molnár, Smiljanic, Komlósi, Elek) küldte pályára együttesét, addig Garami papíron hárommal (Vukmir, Dragóner, Gyepes), a valóságban azonban ez a sor Kristonnal és Szkukalekkel ötre gyarapodott. Érdekesség, hogy az MTK-ban a góllövőlistát vezető Illés (13), valamint a Ferenczi, Zavadszky duó (7-7) a kékek találatainak közel kilencven százalékát szerezték, míg a Fradinál a Tököli (9), Lipcsei (7), Gera (5) trió bizonyult a fő gólfelelősnek.

A két riválisnál eltérő még, hogy míg a Ferencvárost a rajt előtt is bajnokesélyesként emlegették, addig az MTK-nál szerényen hallgattak a célkitűzésről. Igazándiból csak álmodoztak a dobogóról, utólag viszont elismerték, hogy túlszárnyalták az előzetesen várt pontmennyiséget. Persze ne feledjük azt sem, hogy a Fradi a bajnokság és a Magyar Kupa mellett az UEFA-kupában is sokáig érdekelt volt, sőt, a zöldeket öten (Lipcsei, Dragóner, Gera, Tököli, Szűcs) képviselték a válogatottban is, ezáltal alaposan leterhelt állapotban kellett végigfutballozniuk az őszt. Éppen ezért elismerésre méltó a ferencvárosiak őszi elsősége.