Vágólapra másolva!
Ígéretéhez híven gőzerővel kutatja a megfelelő edzőt Kovács Attila, a Kispest új menedzsere. Nincs könnyű dolga az egykori MLSZ-elnöknek, hiszen több jelölt is visszautasította a felkérést. Elsőként a márciusig Vietnamban tevékenykedő Détári Lajos, majd a Kínából néhány hónapja hazatért Gálhidi György mondott nemet, vasárnap pedig hasonlóan cselekedett Bognár György, a Sopron jelenlegi klubigazgatója is.

Időközben Csank János neve is felmerült, ám az ő esetleges kispesti szerepvállalását nem tette valószínűvé, hogy a Siófok trénerét annak idején éppen Kovács Attila MLSZ-elnöki időszakában távolították el a szövetségi kapitányi posztról.

Az említett szakemberek különböző indokokkal utasították vissza az ajánlatot, amiben minden bizonnyal a kispesti klub gyászos anyagi helyzete is közrejátszott.

Détári jól érzi magát Vietnamban/sport/magyarfoci/20030102detari.htmlKovács Attila a Kispest új menedzsere/sport/magyarfoci/20021231kovacs.html

Persze Kovács Attilának más elképzelései is vannak, vasárnapra újabb három maradt, a kinevezésre pedig hétfőn 13 órakor kerül sor a Bozsik-stadionban. Információnk szerint a Kispest új vezetőedzője a Kaposvárról éppen a napokban távozott Kovács Kálmán, a szakmában ősszel a Vasas kispadján debütált Csábi József, valamint a néhány éve Nyíregyházán szép eredményeket elért Őze Tibor közül kerülhet ki. Kovács és Csábi kinevezését elősegítheti egykor kispesti játékos múltja, Őze mellett pedig a rutin szól. Kispesten azt sem tartják kizártnak, hogy a hajdani remek csatár, majd szakosztályvezető és edző, Kozma Mihály is visszatér egykori sikerei színhelyére.

Azért a szakmai stáb felállítása mellett a játékoskeret megerősítésén is fáradoznak a piros-fekete egyesület elöljárói, igaz, ez ügyben is behatároltak a lehetőségek az üres kassza miatt. Ami biztos: a klub hat romániai játékosától megválik, Sasut azonnal vinné is a Debrecen.

Ami az érkezőket illeti: az egykori ferencvárosi Halgas és Crnmarkovics mellett Békécsabáról Bánföldit, ugyancsak a Fradiból Zomborit, továbbá a hajdani kispesti Hunglert (REAC) és Forrait (Dabas) igazolná le a Honvéd.

Persze azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy az erősítéseket illetően az új vezetőedzőnek is lesznek igényei, igaz, ebben meg a klub szerény pénzügyi lehetőségei szabnak határt, jóllehet ez ügyben is sok múlik a menedzseren, elvégre, ha Kovács Attila komolyabb összeggel kisegíti a kispesti egyletet, akár reménykedhetnek is az utóbbi időben igencsak elkeseredett piros-fekete szurkolók.

Bánki József