Vágólapra másolva!
Mégsem szerződik Brazíliába Tüske Roland, a másodosztályú Lombard FC-Haladás csatára. A fiatal játékost a dél-amerikai Atletico Paranaense csapatával hozták hírbe, de az [origo] érdeklődésére Carlos Gomes futballigazgató elmondta, nem tud a magyar játékos érkezéséről.

A tavalyi év egyik szenzációjának számított az a pletyka, miszerint Tüske Rolandra, a Haladás másodosztályú együttesében játszó labdarúgóra brazil klubok figyeltek fel. Decemberben Illés Zoltán, a Lombard FC-Haladás klubigazgatója bejelentette, a csapat házi gólkirályát a legutóbbi bajnok Atletico Paranaense szemelte ki magának, sőt a megfigyelőt is küldtek Magyarországra. A hírek szerint január elsejéig adott volna választ a klub, sőt, állítólag a feltételekről a két klub is megegyezett egymással. Eszerint Tüske három hónapig kölcsönben játszana, s utána döntenének a szerződéshosszabbításról.

Atletico Paranaensehttp://www.atleticopr.com.br

A hír természetesen azért is örömteli, mert magyar labdarúgó még nem játszott a világ egyik legjobb bajnokságának tartott brazil pontvadászatban. Az [origo] megkereste az egyik helyi, labdarúgással foglalkozó weboldalt, hogy érdeklődjön a fejleményekről. A Futebolao munkatársa, Paul Lies elmondta, nem hallott a kapcsolatfelvételről, de érdekes módon Tüske nevét ismerte, azt is tudta, hogy korábban a Tatabánya, valamint a Sopron játékosa volt.

Segítségével megkerestük Carlos Gomest, az Atletico Paranaense futballigazgatóját, aki nem hallott még a magyar játékosról. "A Parana állami regionális bajnokság január 25-én kezdődik, de nem tervezzük új játékosok igazolását. Tény, sok menedzsernek, ügynöknek van felhatalmazása arra, hogy tárgyalásokat folytasson a klub nevében, de én semmit sem tudok Tüskéről. Komoly pénzügyi veszteséggel küzdünk, ezért csökkentenünk kellett a futballcsapat idei kiadásait" - mondta Gomes.

Pincési László