Vágólapra másolva!
Még több mint egy hét van hátra a Borsodi labdarúgó-terembajnokság debreceni döntőjéig, ám már most hatalmas az érdeklődés a rendezendő esemény iránt: a debreceni Főnix-csarnokban közel ötezren tekinthetik meg a február másodikai finálét.

Néhány napon keresztül attól tartottak a hajdúsági drukkerek, hogy mindössze háromezer szurkoló elhelyezését engedélyezik a rendezők, amelyből csak ezerötszáz jutott volna a hazai híveknek. Csütörtökön aztán eldőlt, hogy közel ötezren láthatják a helyszínen a finálét, amelynek már résztvevője a DVSC, az MTK, a Ferencváros és a REAC együttese. A végleges határozatról a teremtorna főszervezője, Erdős László tájékoztatta az [origo]-t.

"Most már véglegesen megállapodtunk abban a rendezőkkel és a biztonsági szakemberekkel, hogy a döntőben közel ötezer szurkolót engednek fel a lelátókra. A félreértések elkerülése végett szeretném jelezni, hogy a debreceni Főnix-csarnok befogadóképessége koncertek rendezésekor tíz-, kosármeccseken hét-, jégkorongmérkőzéseken hat-, míg futballtalálkozókon ötezer fő, azaz a februári döntőn ennyi szurkoló elhelyezését tudják biztonságosan garantálni" - mondta Erdős László.

A főszervező hozzátette: "A jegyek hetven százalékát a hazai, debreceni szurkolók kapják, a többi fináléba került csapat pedig még nem küldött számunkra jegyigénylést. A házigazda DVSC mellett valószínűleg a Ferencváros hívei lesznek a legnagyobb számban jelen, ezért a zöld-fehér drukkerek számára több mint félezer belépőt mindenképpen biztosítani szeretnénk, mint ahogy a többi résztvevő együttes szimpatizánsainak is visszatartunk jegyeket. Debrecenben egyébként hivatalosan hétfőn kezdik árusítani belépőket, ám már most akkora az érdeklődés a döntő iránt, hogy csak azok az éber szurkolók jutnak bilétához, akik előjegyzésbe vették magukat a pénztáraknál."

Bánki József