Vágólapra másolva!
Csütörtökön este a Hertha nagy küzdelemben, Van Burik kilencvenharmadik percben lőtt góljával 3-2-re legyőzte a portugál Boavistát az UEFA-kupa nyolcaddöntőjének első, berlini mérkőzésén. A német együttesben Király Gábor és Dárdai Pál végig a pályán volt, sőt a győztes találat előtt éppen az egykori pécsi középpályás ívelte Van Burik elé a labdát. A mérkőzésről, a Hertha esélyeiről, a formájáról, valamint az edzőjével való kapcsolatáról mesélt az [origo]-nak a mérkőzés egyik magyar főszereplője.

"Szerencsére jó formában érzem magam, jól sikerült a felkészülésem is, de az igazsághoz tartozik, hogy a karácsonyi szünet előtt sem ment rosszul a játék" - mondta elöljáróban Dárdai Pál, majd így folytatta: "Edzőnkkel, a holland Huub Stevensszel is normális a kapcsolatom, vele a játékosok minden problémájukat megbeszélhetik, ami főként a fiatalok számára fontos, én azonban úgy érzem, kinőttem már ebből a korból, nem igénylem az állandó babusgatást."

Dárdaiék csak németül szólalhatnak meg/sport/magyarfoci/20030114dardaiek.htmlLehet magyar focistából világsztár?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=26844

"A Boavista elleni meccsről szólva: a látottak alapján nagyobb különbséggel kellett volna nyernünk, s szerintem két olyan gólt, amilyet csütörtökön este lőttek nekünk, még egyszer nem sikerülhet nekik. Az elsőnél egy lepattanó labdából, a másodiknál pedig egy ritka szerencsésen eltalált lövésből találtak a hálóba, Király Gabi egyikről sem tehetett. A lényeg, hogy sikerült előnyt szereznünk a portói visszavágóra. Az egygólos előny elég lesz, hiszen klasszissal jobb csapatunk van, mint a portugáloknak."

"Az első félidőben lefutballoztuk a pályáról a Boavistát, a másodikban viszont kissé elfáradtunk, ami érthető, hiszen rendkívül zsúfolt a programunk. Két-három naponta játsszuk a tétmeccseket, ráadásul tönkrement a fűtött edzőpályánk, így meglehetősen rossz körülmények közepette készülünk ebben az elhúzódó, mostoha téli időjárásban."

Bánki József