Vágólapra másolva!
Nem véletlenül népszerű a kaposvári Mézga-focisuli tábor, hiszen ezen az eseményen a gyerekek egykori és jelenlegi klasszisokkal is találkozhatnak, illetve éppen a neves sportemberek tartják a lurkóknak az edzéseket.

A Horváth János, alias Mézga, által jegyzett tábor szakmai minőséget jelzi, hogy évről évre egyre több külföldi gyerek jelentkezik, tavaly például Japánból, Ciprusról, Spanyolországból, Németországból, Finnországból, az Egyesült Államokból és természetesen a Felvidékről és Erdélyből is érkeztek tehetséges fiatalok. A 6. alkalommal induló, ez által hagyományosnak tekinthető kapus és csatártáborban ezúttal is neves sportolókkal találkozhatnak és köthetnek barátságot a jelentkezők.

A kapustábor szakmai irányítója idén is a Haladás egykori remek hálóőre, Hegedűs Péter, aki nem mellékesen Király Gábor felfedezője, és akit a Hertha, magyar válogatott kapusa mai napig példaképének tekint. Örökös díszvendégként jelen lesz Grosics Gyula, az Aranycsapat legendás kapuvédője, továbbá Bicskei Bertalan, egykori szövetségi kapitány, a Videoton jelenlegi trénere. Íme a tekintélyes lista, kik vezetik majd az edzéseket: Király Gábor, Balogh Tamás (ex-Ferencváros, jelenleg Haladás), Bíró Szabolcs (REAC), Brockhauser István (Újpest), Bicskei Bertalan, Milinte Árpád (Videoton), Palla Antal (Győr), Szűcs Lajos, Udvarácz Milán (mindkettő FTC), Gelei Károly, Rapp Imre, Gujdár Sándor (hajdani válogatott kapusok).

A kapustábor időpontja június 30-tól július 5-ig, a helyszín a kaposvári Egyetemi Sportcentrum. A csatártáborra ugyanitt kerül sor, csak az időpont változik: július 7.-től-12.-ig várják a gyerekek jelentkezését.

Utóbbi esemény szakmai irányítója Fitos József, a Kispest Honvéd volt trénere lesz, díszvendégként és fővédnökként pedig Gellei Imre szövetségi kapitányt is megismerhetik a fiatalok. Az edzéseket olyan kiváló szakemberek vezetik, mint például Egervári Sándor (MTK), Bozsik Péter (ZTE), Csank János (Siófok), Kereki Zoltán (egykori válogatott labdarúgó, a Bozsik-program igazgatója), Róth Antal (az olimpiai válogatott szövetségi kapitánya), Glázer Róbert (Haladás), Mihalecz István (Bük), Pintér Attila (Pápa), Pusztai László (Hévíz), Weimper István (volt válogatott csatár, a Videoton pályaedzője), Kiss László, Pintér Sándor és Nagy II János.

Mindkét esemény díszvendégeként dr. Lamperth Mónika belügyminisztert várják a szervezők, s élménybeszámolót tart Kaposvár szülötte, a jelenleg az argentin Boca Juniorsban futballozó magyar válogatott csatár, Waltner Róbert is.

A kapus és csatártáborra jelentkezni a következő címen és telefonszámokon lehet:

Mézga-focisuli Klub, 7435, Somogysárd, Kossuth Lajos u 14.
Tel: 30-9659-951, 70/519-55-07, 30/9982-575, 82/715-660

Érdemes igyekezni a jelentkezéssel, hiszen a tavalyi tapasztalatok alapján, amikor is komoly túljelentkezést regisztráltak a szervezők, a beérkezési sorrend alapján vették fel a gyerekeket.

Bánki József