Vágólapra másolva!
Rendkívül küzdelmes, parázs hangulatú mérkőzésen a Ferencváros 1-0-ra verte az Újpestet a Borsodi Liga első tavaszi fordulójának rangadóján. A találkozó egyetlen gólját Tököli szerezte a 88. percben.

Ferencváros - Újpest 1-0 (0-0)
Üllői út, 14 000 néző
vezette: Ábrahám
Ferencváros: Szűcs - Vukmir, Dragóner, Balog - Kriston, Lipcsei, Kapic (Zováth 92.), Keller - Penksa (Sowunmi 81.), Tököli, Leandro
Újpest: Vlaszák - Szélesi, Tamási, Juhár, Tchur - Sloncik, Korolovszky, Farkas, Tokody - Kovács Z., Horváth F. (Rósa 64.)
gól: Tököli (88.)
sárga lap: Tököli (46.), Kapic (53.), illetve Juhár (35.), Tamási (46.), Sloncik (68.), Kovács Z. (87.)

A Borsodi Liga állása/sport/magyarfoci/20030308aborsodi.htmlMenetrend, eredmények/sport/magyarfoci/20020719aborsodi.html?pIdx=2Kiütéssel nyert a Sopron és a Videoton/sport/magyarfoci/20030308nehezen.html

Sem a stadionban, sem a környékén nem történt különösebb rendbontás a forduló rangadója előtt, amely Ábrahám Attila játékvezető sípjelére a tervezett időpontban elkezdődött.

A lelátón mintegy ezer újpesti és 13 ezer ferencvárosi szurkoló foglalt helyet. Utóbbiak közül azok, akik a vendégszektor közelében ültek, folyamatosan provokálták a lila-fehéreket, de a "támadás" mutogatásban és hógolyózásban kimerült.

14. perc: Lipcsei jobboldali beadása után Tököli fejelt 6 m-ről a hálóba, a partjelző szerint azonban a ferencvárosi középpályás az alapvonalon túlról ívelte be a labdát, így a játékvezető érvénytelennek minősítette a találatot.

31. perc: Tököli-Kapic-Leandro volt a labda útja, a brazil csatár 11 m-es bombáját Vlaszák vetődve hárította.

59. perc: Tchur cselezgetett a 16-os bal oldalánál, majd 10 m-ről lőtt, Szűcs azonban hárította a rövid sarokra tartó labdát.

72. perc: Lipcsei 17 m-ről kapásból lőtt, a középre tartó labdát Vlaszák fogta.

88. perc: Lipcsei szabadrúgásból ívelt középre, Tököli 8 m-ről fejelt, Vlaszák már csak a gólvonal mögül tudta kiütni a labdát (1-0).

A felfokozott hangulatú mérkőzés nagy részében a Ferencváros uralta a játékot, többet és veszélyesebben támadott, mint ellenfele. A jól védekező Újpesttel szemben sokáig nem tudta gólra váltani fölényét, de a hajrában ez sikerült, győzelme megérdemelt.

Garami József, a Ferencváros vezetőedzője: "Lüktető iramú, küzdelmes mérkőzés volt, amelyen mindkét csapat győzelemre játszott, de úgy érzem, hogy mi többet tettünk a sikerért. Több helyzetünk volt, győzelmünk megérdemelt, s külön öröm, hogy ekkora örömet szerezhettünk lelkes szurkolóinknak."

Szabó András, az Újpest trénere: "Nem titok, biztonsági játékra törekedtünk, ezt a tervünket sokáig meg is valósítottuk, bosszantó viszont, hogy egy buta szabálytalanság miatt elveszítettük a mérkőzést. Nagyobb odafigyeléssel szerezhettünk volna egy pontot az Üllői úton."

Bánki József