Vágólapra másolva!
2-0-s vezetésről vesztett pontot az MTK a Békéscsaba otthonában a Borsodi Liga huszadik fordulójában. A tavasszal szárnyaló Videoton ezúttal Zalegerszegen győzött 3-0-ra, míg a Debrecen 1-1-es döntetlent játszott Siófokon, a Sopron pedig 0-1-ről fordítva magabiztosan verte a Dunaferrt. A szombati játéknap utolsó találkozóján a Ferencváros 5-2-re kiütötte a Győrt, s így egy pontra megközelítette az MTK-t.

Borsodi Liga, 20. forduló:
Békéscsaba - MTK Hungária 2-2 (1-2)
Békéscsaba, 3000 néző
vezette: Bede
Békéscsaba: Fekete - Schindler, Grujic, Fehér, Udvari - Tóth Gy. (Gavrilovic 75.), Lapsánszky (Kovács N. 84.), Bánföldi, Vincze Z. - Miculescu (Hoffmann 64.), Keresztúri
MTK: Hajdu - Molnár Z., Komlósi, Elek, Füzi Á. - Zavadszky (Andronic 68.), Jezdimirovic, Czvitkovics (Lita 80.), Rednic (Győri 46.) - Illés, W. Silva
gól: Tóth Gy. (40.), Hoffmann (91.), illetve Czvitkovics (20.), W. Silva (24.)
sárga lap: Tóth Gy. (19.), Udvari (32.), Lapsánszky (64.), Grujic (70.), Bánföldi (78.), Schindler (86.), illetve Füzi (51.), Lita (82.)

12. perc: Miculescu tálalt Keresztúri elé, aki 18 méterről, nagy erővel fölé lőtt.

13. perc: Illés viharzott el a bal összekötő helyén, Fekete rosszul mozdult ki rá. A fővárosiak támadója kisodródott, miközben Fekete nem tágított mellőle, ezért Illés átemelte a labdát a kapus fölött, aki visszafutott a kapujába, és a jobb felső sarok előtt megkaparintotta a lehulló labdát.

20. perc: Illés passzolt Czvitkovics elé, aki 11 méterről a lehuppanó Fekete kapus lábai között a kapu közepébe lőtt (0-1).

24. perc: Fekete belerúgta a labdát Grujicba, akiről Silva elé pattant az, majd a kék-fehérek támadója a 16-osról a kapu közepébe lőtt (0-2).

40. perc: Vincze Zoltán a félpályáról kiugratta Tóth Györgyöt, aki a hatalmas vágta végén kicselezte Komlósit, majd a kifutó Hajdu alatt 14 méterről a kapu jobb oldalába gurított (1-2).

48. perc: Bánföldi jobb oldali beadását Keresztúri az ötösről fölé fejelte.

51. perc: Szabadrúgást hajtottak végra a békéscsabaiak, Bánföldi 25 méterről, nagy erővel célzott, de a labda a jobb kapufa mellett zúgott el.

60. perc: Röviden szabadítottak fel a vendégek, a labda Miculescu elé pattant, aki a 16-osról lőtt, de Hajdu hárított.

91. perc: Jobb oldali szögletet hajtottak végre Vincze Zoltán révén a hazaiak, a belőtt labdát Hoffmann öt méterről a jobb felső sarokba fejelte (2-2).

Megilletődötten kezdtek a hazaiak, ami érthető, a tavaszi első két fordulóban megalázó vereséget szenvedtek két kiesés ellen harcoló riválistól, most pedig a listavezető érkezett hozzájuk. Ezt az MTK alaposan kihasználta, s rövid idő alatt kétgólos előnyre tett szert, miközben a csabaiak szinte át sem lépték a felezővonalat. Az első játékrész finisében egy szép egyéni alakítás után szépítettek a hazaiak, ami a második félidőre meghozta a játék kedvüket.

A Borsodi Liga állása és mesterlövészei/sport/magyarfoci/20030315aborsodi.htmlKi nyeri az NB I-et?http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=47640

Ekkortól már kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, bár szembetűnő volt, hogy a fővárosiak igencsak visszavettek az iramból. Szinte látszott, hogy csak az eredmény tartására törekszenek. Ezt bosszulta meg a hazai csapat, amely a hosszabbításban hozott vissza egy pontot a sírból, nem érdemtelenül. Bár a csabaiak sem tündököltek ezen a találkozón, de száz százalékkal jobban játszottak, mint az első két tavaszi fordulóban, így rászolgáltak a döntetlenre.

Garamvölgyi Lajos (Békéscsaba): "Egy ilyen jó csapatot ilyen gyermeteg gólokkal nem lett volna szabad előnyhöz juttatni. Ettől függetlenül, főleg a második félidőben mutatott játékunk alapján, megérdemelt a pontszerzésünk."

Egervári Sándor (MTK): "Gratulálok a Békéscsabának, listavezetőként ezzel a feladattal meg kellett volna birkóznunk."

Vetési Péter