Vágólapra másolva!
Gellei Imrével ellentétben Pawel Janas csak a mérkőzés napján, szombaton hirdeti ki kezdő tizenegyét a Lengyelország-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőre.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

"A csapat vázát már megtaláltam, de a végleges döntést nem akarom elkapkodni" - mondta a vendéglátó együttes szövetségi kapitánya. "Alaposan felkészültünk a magyarok játékából, már többször megnéztem a Svédország és a San Marino elleni találkozók felvételét. Ráadásul Michal Listkiewicz elnök úrtól naprakész információkkal rendelkezem a magyar újságokban megjelent tudósításoknak köszönhetően." Gellei Imre a pénteken 19 órakor kezdődő edzés után hozza nyilvánosságra csapatát.

Lengyel lapok szerint a kapus Jerzy Dudek, a védő Jacek Bak és Maciej Stolarczyk, a középpályás Kamil Kosowski és a kisebb sérüléssel bajlódó csatár, Emmanuel Olisadebe szereplése biztos. A 4. csoport rangadója szombaton 20 órakor kezdődik Chorzówban.

A Lengyel Labdarúgó Szövetség elnöke bízik abban, hogy hazai sikert hoz a szombati Eb-selejtező, annak ellenére, hogy a magyarok most jobb formában vannak. Michal Listkiewicz leszögezte, hogy rendkívül fontos találkozóról van szó, nem engedhetnek meg maguknak több vereséget az Eb-selejtező során a lettek elleni 1-0-s varsói kudarc után.

"A jobb forma a magyarok mellett szól, a mi csapatunk erőssége viszont, hogy nehéz helyzetekben képes összeszedni magát. Ráadásul számíthat a közönség buzdítására is" - mondta az elnök.

A magyar csoport/sport/focivilag/200209054csoport.html

A PZPN vezetője azt szeretné, ha Lengyelország és Magyarország végezne a csoportban az első két helyen. Reméli, hogy jó hangulatú találkozó lesz, a hagyományos barátság megmarad a pályán és azon kívül is, függetlenül az eredménytől. Listkiewicz szerint a magyar csapat most sokkal jobb, mint három évvel ezelőtt, amikor Debrecenben a két válogatott utoljára játszott egymással, s az eredmény 0-0 lett, de a vendégek közelebb álltak a győzelemhez. Az elnök szerint a magyar futball jelenleg felszálló ágban van, köszönhetően az MLSZ új programjainak, bár még nem tartozik az európai élvonalhoz.