Vágólapra másolva!
A szombati chorzówi Lengyelország-Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtezőn a szervezők számos meglepetéssel kedveskednek a nézőknek: lesz tűzijáték, jelmezben táncoló lányok és még egyéb látványosságok, amelyeket egyelőre titokban tartanak, csakúgy, mint Janas kapitány a lengyel kezdőcsapatot. Gellei Imre viszont a magyar válogatott péntek délutáni sajtótájékoztatóján kihirdette kezdő tizenegyét.

Játék

Mutasd meg, mit tudsz! Legyen a tiéd a legjobb csapat!

Dajka László és Elekes József szövetségi edzők irányításával a kapus Babos, valamint Bodnár, Bódog, Füzi, Böőr, Korolovszky, Miriuta, Tóth, Sebők és Tokody gyakorolt pénteken délelőtt a Zaglebie Sosnowiec pályáján. A péntek délután sajtótájékoztatón Gellei Imre szövetségi kapitány kihirdette kezdőcsapatát, s eszerint a Király - Urbán, Dragóner, Juhár - Fehér Cs., Lipcsei, Lisztes, Dárdai, Lőw - Tököli, Kenesei tizenegy fog kezdeni szombaton este.

Pawel Janas szövetségi kapitány várhatóan csak szombaton hirdeti ki kezdőcsapatát, de lengyel újságírók szerint szinte biztos, hogy a következő tizenegy játékos jut lehetőséghez a magyarok elleni Európa-bajnoki selejtezőn: Dudek - Szymkowiak, Bak, Hajto, Stolarczyk - Dawidowski, Kaluzny, Swierczewski, Kosowski - Kuzba, Olisadebe.

Sajtójelentések szerint a mérkőzés előtt az egyik leghíresebb lengyel tenor, Marek Torzewski énekel majd. Eredetileg a tavalyi, koreai-japán közös rendezésű világbajnokságon is ő adta volna elő a lengyel himnuszt, de végül Edyta Górniak popénekes utazott ki helyette, aki azonban sajátos feldolgozásával csalódást, sőt inkább botrányt okozott.

A Sziléziai-stadion igazgatója közölte, hogy várhatólag Adam Malysz, a háromszoros Világkupa-győztes és kétszeres világbajnok síugró, Lengyelország talán jelenlegi legnépszerűbb embere is helyet foglal a tribünön.

Néhány órával a találkozó előtt összeméri erejét egy másik chorzówi stadionban a két ország parlamenti válogatottja is.