Vágólapra másolva!
Harcias, de színvonaltalan mérkőzést hozott a szombati Újpest-Ferencváros bajnoki, amelyen nem esett gól, az eredménnyel pedig inkább a valamivel több helyzetet kidolgozó zöld-fehérek lehettek elégedettebbek, még akkor is, ha a Győrt simán verő MTK pontszámban beérte a tabellát vezető Fradit.

A liláknak csak a győzelem lett volna elfogadható, egyrészt a bronzérem miatt, másrészt pedig mert az Újpest csak az MTK bajnoki címe esetén indulhat ősszel az UEFA-kupában. A Megyeri útiak bánatát fokozta, hogy harmadik sárga lapja miatt Kovács Zoltán, a csapat leggólerősebb labdarúgója a bronzéremről is döntő debreceni meccsen nem léphet pályára.

"El kell ismernünk, nem volt jó meccs a szombati" - mondta Kovács. "Sajnos, az első félidőt átaludtuk, a szünet után viszont feljöttünk, de a győzelemhez ez is kevés volt. A pályán egyébként nem éreztem komolyabb indulatokat, s ha lehet azt mondani, a zöldek elleni korábbi fellépésünkhöz képest ez a mosatni kifejezetten sportszerű légkörben zajlott. Ezért is fájó számomra, hogy haza pályán már a 3. percben sárga lapot kaptam, s mivel ez a harmadik, Debrecenben nem játszhatok, pedig az számunkra nagyon fontos mérkőzés lesz. Győzni megyünk Debrecenbe, hiszen oda akarunk érni a dobogóra. Csak ebben az esetben tudunk kilépni a nemzetközi porondra, no meg ha az MTK nyeri a bajnokságot, éppen ezért lett volna jó megverni a Fradit is.

Bánki József