Vágólapra másolva!
Hihetetlen végjátékban az MTK labdarúgócsapata nyerte a Borsodi Liga 2002/2003-as szezonját, miután a kék-fehérek Juhász góljával 1-0-ra legyőzték az Újpestet. A nagy esélyes Ferencváros csupán 0-0-s döntetlent ért el a Debrecennel szemben.

Borsodi Liga, 32. forduló, felsőház:
Újpest - MTK 0-1 (0-1)
Megyeri út, 2500 néző
vezette: Szarka
Újpest: Vlaszák - Vanczák, Korolovszky, Juhár, Lettrich (Horváth F. 70.) - Simek, Szélesi, Cseri, Rósa H. (Móri 70.) - Kovács Z., Tokody
MTK: Szántai - Molnár Z., Juhász R., Pető T. (Rednic, 32.), Andronic (Czvitkovics, 51.) - Zavadszky, Jezdimirovic, Madar, Füzi Á. - Illés, Silva
gól: Juhász (35.)

Körülbelül 5-600 drukker kísérte el a bajnoki címre esélyes MTK Hungária labdarúgócsapatát a Megyeri útra, az Újpest elleni utolsó, sorsdöntő mérkőzésre. Általában a Hidegkuti-stadionban, a hazai találkozókon sincs több ezer nézőnél, így ez a szokatlanul nagy érdeklődés jelezte, az együttes szurkolói bíztak kedvenceik győzelmében, s a bajnoki cím megszerzésében. A kezdés előtt újpesti részről mintegy 2000 drukker foglalt helyet a lelátón.

15. perc: Cseri lövését üggyel-bajjal tudta hárítani Szántai.

29. perc: Egy kapu előtti kavarodás végén a berobbanó Korolovszky bombáját Pető a kapu torkából fejelte ki. Az esetnél a védő agyrázkódást szenvedett, s le kellett cserélni.

35. perc: Madar szögletét Juhász 10 méterről fejelte a kapuba (0-1).

46. perc: Szenzációsan kezdett az Újpest, Kovács tíz másodperc alatt helyzetbe került, de kisodródott pozícióból elengedett lövését Szántai bravúrral hárította.

61. perc: Kovács 16 méteres, lapos lövését Szántai remekül hárította.

84. perc: Czvitkovics a szögletzászló közeléből elvégzett szabadrúgást kapura csavart, Vlaszák a léc alól tolta szögletre a labdát.

Valóságos örömünnep tört ki Újpesten, amikor a hangosbemondó közölte a Ferencváros-Debrecen mérkőzés 0-0-ás végeredményét - ebben a pillanatban ugyanis bajnok lett az MTK. Sajátságos módon azonban csak az újpesti drukkerek özönlöttek be a pályára, a mintegy félezres MTK tábort nem engedték a játéktérre, így ők csak a biztonságiak sorfala mögött ünnepelhették a kék-fehérek bajnoki címét. Szólt a zene, és a pályán az újpest-szimpatizánsok jól helyettesítették a kék-fehér híveket, saját csapatuk bajnokságát sem fogadták volna kitörőbb örömmel, mint az ősi ellenfél, a Ferencváros bukását. Az ünneplés hosszú perceken keresztül tartott, mígnem elnéptelenedett a stadion, és a kék-fehér drukkerek a csapat buszához vonultak, hogy közelről is üdvözölhessék a győzteseket. Az MTK Hungária a Bajnokok Ligája selejtezőjében indulhat.

Egervári Sándor, a bajnok MTK Hungária vezetőedzője: "Ismét megízlelhettük ebben a klubban, hogy csodálatos érzés bajnoknak lenni. Felesleges most ezekben a pillanatokban szakmáról, meg munkáról beszélni. Ha nem is játszottunk jól ezen a számunkra rendkívül fontos mérkőzésen, de a fegyelmezettség meghozta gyümölcsét. Külön örömteli a számunkra, hogy a Debrecen - bár hét állandó játékosát nélkülözte -, pontot szerzett az Üllői úton és rácáfolt azokra, akik már a találkozó előtt bundát emlegettek. Úgy érzem, a mai nap történései fényesen igazolják, hogy az MTK egy tiszta bajnokság győztese lett 2002/2003-ban."

Fülöp Ferenc, az MTK klubigazgatója: "Nemcsak a bajnoki cím miatt vagyok mérhetetlenül boldog, hanem azért is, hogy bebizonyosodott: csapatunk becsületes küzdelemben érte el ezt a sikert. Az egész bajnokság folyamán lehetett hallani olyan hangokat, hogy az MTK itt nem nyerhet, sokan megkérdőjelezték egyes emberek tisztességét. Azért is rendkívül értékesnek tartom ezt a sikert, mert a Ferencváros már öt ponttal vezetett előttünk, és innen sikerült fordítanunk. Ráadásul tavasszal olyan sérüléshullám tizedelte a csapatot, amelyre a klub eddigi történetében még nem volt példa. Így még értékesebbnek tartom végső győzelmünket.