Vágólapra másolva!
Az első diagnózis szerint izomszakadást szenvedett Király Gábor, a Lettország elleni szombati, és a San Marinó-i szerdai Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar labdarúgó-válogatott kapusa. Rajta kívül Fehér Miklós és Gera Zoltán is sérüléssel bajlódik.

A Herthában védő Király Gábor a csütörtök esti edzés első perceiben a bal vádlijában egy pattanást érzett, ami általában az izomszakadás jele, s ezt dr. Lejkó Dezső csapatorvos megerősítette. "Nagyon készültem a lettek és a San Marino elleni mérkőzésekre, mindenképpen szerettem volna játszani" - mondta az MTI-nek Király. "Persze tudom, hogy nincs pótolhatatlan ember, nézőként viszont mindenféleképpen ott leszek a Puskás Ferenc-stadionban."

A csapatot egyébként igencsak megviselte csapatkapitánya elvesztése - akire egyébként pénteken további vizsgálatok várnak -, és növelte Gellei Imre szövetségi kapitány gondjait, hogy a térdét fájlaló Fehér Miklós, és a szerdai tréningen meghúzódótt Gera Zoltán sem tudott edzeni.

A kapitány egyébként úgy döntött, hogy az Újpestben szereplő Vlaszák Gézát hívja be, hiszen Király kiesésével a keretben csak egyetlen hálóőr, a Videotonból az MTK-ba tartó Végh Zoltán maradt.

Bánki József