Vágólapra másolva!
Versenyben maradt a magyar válogatott a jövő évi portugáliai repülőjegyekért, miután Eb-selejtezőn 0-1-ről fordítva 3-1-re verte a korábbi mérkőzésein még gólt sem kapó lett nemzeti csapatot.

Gellei Imre szövetségi kapitány szombat délután jelölte ki a lettek elleni mérkőzésre nevezendő szűkebb válogatott keretet. Az együttesből végül Korolovszky, Zavadszky és Fehér Miklós maradt ki, ráadásul a bevizesedett térdű Benfica-csatár San Marino elleni játéka is megkérdőjeleződött.

Az is eldőlt, hogy új csapatkapitányt avat a nemzeti együttes, hiszen Király Gábor kiválását követően berlini klubtársa, Dárdai Pál először húzhatta fel a csapat vezérének járó karszalagot.

"Úgy gondolom, ma a világon a legtöbben ezt a játékot szeretik. Sajnálatos tény azonban, hogy egy kisebb csoport nem nézi ezt jó szemmel és tönkre akarja tenni mások szórakozását" - mondta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Bozóky Imre, az MLSZ elnöke. "Akik ma itt vannak, hitet tesznek amellett, hogy többen vannak, akik a labdarúgásnak hódolnak."

Az MLSZ vendégeként több közéleti személyiség jelent meg a mérkőzésen, hogy nyilatkozatban álljon ki a magyar futballhagyomány mellett, és elutasítsa a pályákon megnyilvánuló erőszak, gyűlölet és rasszizmus minden formáját.