Vágólapra másolva!
Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója szerint a Debrecen elleni mérkőzés után kitört botrány negatív hatással van az ezüstérmes csapat erősítési terveire, ugyanis a játékosok immár nem igazán akarnak a legnépszerűbb magyar csapathoz szerződni. A nagy rivális, negyedik helyen végzett Újpestnek nincsenek ilyen gondjai, a lilák edzője, Mezey György fel is állított egy tizenkettes kívánságlistát.

"Több magyar játékos is a botrány miatt döntött úgy, hogy korábbi ígéretével ellentétben mégsem szerződik hozzánk" - jelentette ki az FTC honlapján Garami József, a Ferencváros szakmai igazgatója, aki érthető okokból az érintett futballisták nevét nem árulta el. "Sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy nem tudjuk olyan mértékben megerősíteni a keretünket, ahogyan azt szerettük volna. Az utolsó meccsünk utáni rendbontás erkölcsileg és anyagilag is nagyon komoly károkat okozott a Ferencvárosnak. Az ismert események után tárgyalásaink kedvezőtlen fordulatot vettek, és úgy tűnik, ez a tendencia nem is fog megváltozni" - mondta szomorúan a tréner.

Érkezőkről tehát nem hallani a Fradi környékén, ám kissé sarkosan fogalmazva ennél most kisebb baja is nagyobb a zöld-fehéreknek, ugyanis a gárda stadionját 2003. december 31-ig elzárják a szurkolók elől, míg az FTC Rt.-t négy-, Szeiler József vezérigazgatót pedig hárommillió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága. Mivel ez még csak elsőfokú döntés volt, a Ferencváros fellebbezhet a döntések ellen, s nagy valószínűséggel így is fog tenni.

A nagy budapesti rivális, az Újpest nem küzd ilyen gondokkal, a negyedik helyen végzett együttest viszont alaposan meg szeretné erősíteni az újdonsült szakmai igazgató. Az Újpest FC hivatalos honlapja szerint Mezey György egy tucat nevet tartalmazó listát tett le az újpesti vezetők elé, amely a megszerzendő labdarúgók nevét tartalmazza. Persze nem várható tizenkét játékos érkezése a Megyeri útra, közülük négy-hat futballistával bővülhet a játékosállomány.

A távozókról Bodnár István ügyvezető igazgató-helyettes nyilatkozott: "Korolovszky Gábor Ciprusra távozott, Tokody Tibor iránt pedig komoly a cseh Slavia Praha érdeklődése. Rajtuk kívül Horváth Ferenc, Kovács Zoltán és Rósa Henrik iránt van komoly külföldi érdeklődés. A három utóbb említett játékos közül csak egyet vagyunk hajlandók eladni, de csak olyan áron, amely tükrözi a labdarúgó valódi piaci értékét. Az esetlegesen így keletkező bevételből tudjuk fedezni az új játékosok leigazolásának költségeit."

Az Újpestnél nem szívesen beszélnek az érkezőkről, annyit azonban Bodnár elárult, hogy Páles, Vaskó és Miski a fóti fiókcsapatból felkerülnek az Újpesthez, illetve a soproni Tóth Andrást és a REAC-ban szereplő Polonkai Attilát is le kívánják szerződtetni. A "nagy durranásra" tehát még várni kell.