Vágólapra másolva!
Néhány hete még az FTC, Mattersburg, MTK hármasból a zöld-fehérek tűntek befutónak Halmai Gábor esetében, ám, azóta több tényező is meghiúsította az Izraelből hazatért középpályás Üllői úti megállapodását. Mindenekelőtt az utolsó fordulóban kitört botrány, így aztán később már csak az osztrák élvonalba feljutott burgenlandi együttes és Halmai kedvenc klubja, az MTK maradt képben. Végül a válogatottságról tavaly lemondott labdarúgó a szívére hallgatott, és az MTK mellett voksolt.

- A Ferencvárost mindenekelőtt az utolsó fordulóban történt balhé miatt nem választotta?
- Kár lenne tagadni, döntésemben ez is alaposan közrejátszott.

- Talán nem árulok el nagy titkot, hogy már az meglepett mindenkit, hogy nem automatikusan igazolt vissza az MTK-hoz...
- Tény, érzelmileg nagyon kötődöm a kék-fehérekhez, gyönyörű éveket töltöttem el a Hungária körúton, rengeteg barátom van ott, ugyanakkor mindent mérlegre akartam tenni a választás előtt. Ezért gondolkodtam hetekig, melyik lenne a legjobb megoldás. Az említett csapatok mellett egyébként, Izraelbe is visszamehettem volna, ahol szeretettel vártak. A Mattersburg pedig szimpatikus szerződést ajánlott, azaz nem volt egyértelmű a visszatérésem a kékekhez.

- Akkor végül mi szólt az MTK mellett a burgenlandiak ellenében?
- Két ok. Az egyik, hogy a családdal kellett volna kiköltöznöm Ausztriába, márpedig az iskola miatt a gyereknek is jobb, ha itthon maradunk. A másik ok pedig, hogy tíz napja műtötték meg a hasfalamat, amivel minimum három hetet szükséges pihennem, az osztrákok viszont éreztették velem, minél előbb a pályán szeretnének látni.

- Milyen időtartamú megállapodást kötött a bajnokcsapattal?
- Még nem írtuk alá a szerződést, de vagyok olyan viszonyban a vezetőkkel, hogy közöttünk az adott szó is kötelező érvényű. Még nem dőlt el, hogy egy- vagy kétéves szerződést kötünk.

Bánki József