Vágólapra másolva!
Az Európa Labdarúgó Szövetség információi szerint mindhárom, nemzetközi kupasorozatban érdekelt magyar csapat kedvező pozícióban várhatja a pénteki, nyoni sorsolást. A Bajnokok Ligájában az MTK a második körben csatlakozik a mezőnyhöz, de a koefficiensszámításnak köszönhetően gyengébb ellenfelet kap. Az UEFA-kupában a Ferencváros és a Debrecen a közép- és kelet-európai együtteseket tömörítő mezőnybe került kiemeltként.

Pénteken délben a svájci Nyonban megejtik a 2003-2004-es labdarúgószezon első sorsolását, már ami a nemzetközi sorozatot illeti. A Bajnokok Ligájában a bajnok MTK lesz érdekelt, amely a Milan BL-győzelmének köszönhetően nem az első, hanem a második körben kapcsolódik be a küzdelemsorozatba, s első mérkőzését július 30-án, a visszavágót augusztus 6-án kell játszania.

Egyelőre nincs egyetértés az ügyben, hogy az első és második fordulóban hány csapat vehet részt. Az MTI szerint az első körben 22 csapat lép pályára, s a 11 továbbjutó csatlakozik a második forduló 17 együtteséhez, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szerint viszont az első körben 20 csapat meccsel, és a tíz továbbjutó 18 második fordulóbeli ellenféllel egészül ki.

Így vagy úgy, a második körben 28 csapat lesz érdekelt, ebből 14 kiemelt és 14 nem kiemelt. Utóbbiak közé tartozik majd az első forduló 10 vagy 11 továbbjutója, illetve a koefficienstáblázat alapján a második kör három (vagy négy) "leggyengébb" szorzójú együttese. Az MTK szempontjából érdemes megvizsgálni, vajon milyen ellenfelek kerülhetnek a kékek útjába. A magyar bajnok 13,395-ös koefficiense (amely az utóbbi évek kupaszereplésének mérlegéből adódik) se nem rossz, se nem jó.

Az tény, hogy a Slavia Praha 48,975-jéhez képest kevésnek tűnik, de így is megelőzi a szlovén bajnok Maribort (8,666), a román Rapid Bucurestit (11,478), a szlovén Zilinát (6,832), a svéd Djurgaardenst (11,795) és az orosz CSZKA Moszkvát (12,520). Ezek szerint az MTK kiemelt lesz, s viszonylag könnyebb ellenfelet kap, bár ha kívánni lehetne, a Maribor és a Rapid Bucuresti mellett nem kellene az Omonia Nicosia (ciprusi), HJK Helsinki (finn, néhány éve még BL-résztvevő volt!), a Sheriff Tiraspol (moldáv) vagy a BATE Boriszov (fehérorosz) sem.

Két órával a Bajnokok Ligája-sorsolás után az UEFA-kupára is sor kerül, amelyben két magyar együttes, a bajnoki ezüstérmes Ferencváros (12,395) és a kupadöntős Debrecen (10,395) is érdekelt lesz. Az Európai Labdarúgó Szövetség a mezőnyt három részre osztotta. Információnk szerint a két magyar csapat egyaránt a közép- és kelet-európai együtteseket tömörítő mezőnybe került, ráadásul kiemeltként, így viszonylag könnyű csapatokat kaphat az első körben.

A leendő ellenfelek: Metalurgs (lett), Ventspils (lett), Zimbru Chisinau (moldáv), Nistru Otaci (moldáv), Torpedo Kutaiszi (grúz), Szioni Bolszini (grúz), Ekranasz (litván), Atlantas Klaipeda (litván), Dinamo Minszk (fehérorosz), Grodno (fehérorosz), Gyumri (örmény), Banatsz Jereván (örmény), FC Vaduz (liechtensteini), Tallina VMK (észt), Levadia (észt), Astana (kazah), Atyrau (kazah).

A mérkőzéseket augusztus 14-én, illetve 28-án kell majd lejátszani.